Adviezen

Bijwerkingen van oestrogeen bij mannen

Bijwerkingen van oestrogeen bij mannen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oestrogeen is een hormoon dat wordt geproduceerd in de vrouwelijke en mannelijke lichamen. Oestrogeen is voornamelijk verantwoordelijk voor de groei van vrouwelijke seksuele kenmerken. Mannen produceren echter ook oestrogeen. Oestrogeenniveaus bij mannen stijgen vaak met de leeftijd. Oestrogeenspiegels kunnen zowel goede als slechte effecten hebben op het mannelijk lichaam.

Breuken

Oestrogeen helpt het lichaam het calcium opgenomen in het lichaam te verhogen. Lage oestrogeenniveaus bij mannen kunnen leiden tot een groter risico op fracturen, in het bijzonder heupfracturen.

Opgeblazen gevoel

Verhoogde oestrogeenniveaus zorgen ervoor dat het lichaam water vasthoudt. Het overtollige water in het lichaam leidt tot een opgeblazen gevoel en de zwelling van benen en enkels.

Geslachtsdrift

Verhoogde oestrogeenspiegels bij mannen kunnen de zin in seks verminderen. Het teveel aan oestrogeenspiegels verlaagt het aantal sperma en testosteron.

Borsten

Mannen die worden behandeld met oestrogeen voor borstkanker kunnen pijn in hun borst krijgen. Gezwollen borsten en gevoeligheid van de borst kunnen ook voorkomen.

Kanker

Verhoogde oestrogeenspiegels bij mannen kunnen leiden tot kanker. Baarmoederhalskanker en prostaatkanker zijn in verband gebracht met hoge oestrogeenniveaus bij mannen.