Adviezen

Dieetplannen voor 14-jarige meisjes

Dieetplannen voor 14-jarige meisjes


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het plannen van een dieet voor een tienermeisje kan lastig zijn. Veel tienermeisjes hebben last van een slecht zelfbeeld of een scheef lichaamsbeeld en kunnen hun toevlucht nemen tot een dieet dat ze niet gezond hoeven te houden. In plaats van een dieet aan te raden, stel je een gezond dieet voor, waarbij ze goed kan leren eten, samen met lichaamsbeweging om een ​​gezonder zelfbeeld te creëren. Zolang uw tiener een gezonde body mass index of BMI heeft, heeft ze geen dieet nodig om af te vallen. Een dieet dat haar gezondheid kan handhaven, is alles wat ze nodig heeft.

Een dieet plannen

Wanneer je 14-jarige meisje aangeeft dat ze gezonder wil eten, of je hebt gemerkt dat haar lichaam verandert, is het belangrijk om haar BMI te berekenen om te zien waar ze valt. In tegenstelling tot de BMI voor volwassenen, wordt de BMI van een tiener berekend en vervolgens vergeleken met andere tieners om een ​​percentiel te geven dat ze geschikt is voor haar gewicht en lengte, net zoals u bij de dokter zou krijgen. De BMI kan u een idee geven of ze gewoon een dieetplan nodig heeft om gezonder te eten, of dat ze een dieetplan nodig heeft voor gewichtsverlies. Met een gezonde BMI geniet je 14-jarige meisje van een betere kwaliteit van leven.

Regelmatige maaltijden en snacks

Een van de belangrijkste dingen om op te nemen in het dieetplan van een 14-jarig meisje is de hele dag door maaltijden en snacks. Tieners zijn vooral gevoelig voor het overslaan van maaltijden zoals ontbijt en lunch: de eerste omdat ze te laat is, en de tweede vanwege druk van leeftijdsgenoten om zo min mogelijk te eten. Door maaltijden over te slaan, wordt het lichaam van je 14-jarige echter in de hongermodus gebracht en wordt verteld dat het vet moet opslaan voor de volgende overgeslagen maaltijd. Regelmatige maaltijden eten zorgt er eigenlijk voor dat het metabolisme van een tiener sneller verloopt, waardoor meer calorieën worden verbrand ter voorbereiding op de volgende snack. Praat met haar over het belang van regelmatig eten, zowel voor het behoud van energie, concentratie en focus gedurende de dag, en als een belangrijk hulpmiddel voor gewichtsverlies.

Betere maaltijden en snacks

Te vaak eten tienermeisjes maaltijden en snacks die minder dan ideaal zijn. Hoewel je wilt dat ze regelmatig eet, wil je ook dat ze kwaliteitsvoedsel eet dat haar zal helpen op haar zoektocht naar een gezonder dieet. Maak het haar gemakkelijk door haar dieet te ondersteunen. Stuur haar naar school met een verscheidenheid aan gezonde snacks zoals noten, groenten en crackers om tussendoor te snacken, en kies voor een zelfgemaakte lunch boven het cafetaria-tarief, dat vettig en ongezond kan zijn. Praat met haar over vol blijven met de juiste voedingsmiddelen, die veel voedingsstoffen bevatten, maar nog steeds weinig vet en calorieën bevatten. Gewapend met de juiste informatie kan uw 14-jarige meisje een dieet volgen om haar gezond te houden en eetgereedschap krijgen om haar de rest van haar leven te helpen.


Bekijk de video: Hoe kan je snel afvallen? Hier de methode + 50% KORTING (Mei 2022).