Adviezen

Tekenen van dikke darm problemen

Tekenen van dikke darm problemen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Darmproblemen omvatten een breed scala aan ziekten, van chronische ontsteking van uw dikke darm tot de groei van poliepen en tumoren. Afhankelijk van de aandoening kunnen tekenen van dikke darmproblemen mild tot ernstig zijn en kunnen voedings- en levensstijlveranderingen en soms behandeling met medicijnen nodig zijn. Volgens de National Library of Medicine en het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, omvatten tekenen van darmproblemen pijn en veranderingen in de darmfuncties.

Maagklachten

Colonproblemen zoals coeliakie en diverticulose kunnen ervoor zorgen dat u maagklachten, indigestie, misselijkheid en braken heeft.

Gas

U kunt vaak gas (winderigheid) hebben als gevolg van darmproblemen, vooral als u aandoeningen zoals de ziekte van Crohn heeft, die bepaalde spijsvertering moeilijk kunnen veroorzaken.

Darmveranderingen

Veranderingen in uw stoelgang, zoals diarree of constipatie, zijn tekenen van darmproblemen die kunnen variëren in ernst.

Bloeden

Problemen in uw dikke darm kunnen leiden tot bloedingen in uw darmen of rectum, vooral als u aambeien hebt - het bloed kan helderrood in uw ontlasting verschijnen.

Pijn

Colonproblemen zoals het prikkelbare darmsyndroom (IBS) kunnen pijn in uw buik, onderrug en rectum veroorzaken, vooral tijdens een stoelgang.

Gewichtsverlies

Gewichtsverlies is een teken van darmproblemen die kunnen ontstaan ​​als gevolg van problemen met de opname van voedingsstoffen uit uw voedsel.