Adviezen

Kokoswater Voordelen

Kokoswater Voordelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het klinkt misschien als een van die verbeterde gearomatiseerde wateren die je in je plaatselijke supermarkt vindt, maar kokoswater is eigenlijk een natuurlijk drankje dat rechtstreeks uit de kokosnoot zelf komt. Kokoswater, ook bekend als kokossap, is de vloeistof in een jonge groene kokosnoot. Zonder toegevoegde suiker of andere additieven biedt het gearomatiseerde natuurlijke water - vers of gebotteld - een aantal gezondheidsvoordelen die u misschien niet in andere sappen aantreft.

Drank met weinig calorieën

Het is niet calorievrij zoals water, maar in vergelijking met sap is kokoswater een caloriearme drankoptie. Een portie kokoswater van 1 kopje bevat 46 calorieën. Ter vergelijking: 1 kopje van de meeste sappen heeft 120 calorieën.

Het vinden van opties voor minder calorieën voor uw gebruikelijke voedsel is een eenvoudige manier om calorieën te verminderen als u probeert af te vallen of een gezond gewicht te behouden. Als je je glas PB overschakelt naar een glas kokoswater, kun je bijna 75 calorieën besparen. Voor het perspectief kan het verminderen van 250 calorieën per dag gedurende zeven dagen u helpen een half pond in een week te verliezen.

Goed voor je darmen

Deze natuurlijke caloriearme drank is ook een goede bron van vezels, met bijna 3 gram in een portie van 1 kop. Door meer vezels in je dieet te krijgen, blijven je darmen in beweging en kan constipatie worden verlicht en voorkomen. Het kan ook helpen uw risico op het ontwikkelen van diverticulose te verminderen, een veel voorkomende aandoening die de dikke darm aantast.

Vezel helpt meer dan alleen je darmen. Het vinden van manieren om uw vezelinname te verhogen door voedingsmiddelen zoals kokoswater in uw dieet op te nemen, kan uw risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 helpen verlagen.

Volwassenen hebben minstens 20 gram vezels per dag nodig, volgens de Harvard School of Public Health.

Voeding voor je botten

Kokoswater bevat ook een aantal voedingsstoffen die u nodig hebt voor gezonde botten, waaronder calcium, magnesium en fosfor. Een portie water van 1 kop bevat 58 milligram calcium, 60 milligram magnesium en 48 milligram fosfor.

Gemiddeld ontvangen de meeste Amerikanen niet genoeg calcium en magnesium in hun voeding, volgens het Linus Pauling Institute. Kokoswater kan u helpen uw inname te verhogen en u te helpen aan uw dagelijkse behoeften aan sterkere, gezondere botten te voldoen.

Elektrolytvervanger

Wanneer u hard traint en overvloedig zweten, moet u verloren vloeistoffen en elektrolyten vervangen. Kokoswater is een rijke bron van een aantal van deze essentiële voedingsstoffen, waaronder kalium, natrium en magnesium. Naast het magnesium bevat 1 kop kokoswater 600 milligram kalium en 252 milligram natrium.

Met slechts 9 gram koolhydraten per kopje bevat kokoswater echter niet zoveel koolhydraten als traditionele sportdranken, dus je moet misschien wat koolhydraatrijk voedsel, zoals een banaan, aanvullen om energievoorraden te vervangen.


Bekijk de video: Tien voordelen van het drinken van kokoswater (Mei 2022).