Adviezen

Voedsel dat goed is om te eten voor levercirrose

Voedsel dat goed is om te eten voor levercirrose


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u lijdt aan levercirrose, kunt u al of niet al problemen ondervinden bij het verteren van bepaalde voedingsmiddelen en kunt u na het eten buikpijn krijgen. Het is belangrijk om de rol van de lever bij de verwerking van voedingsmiddelen te begrijpen, zodat u voedsel kunt eten dat uw leverconditie niet negatief beïnvloedt. Er zijn ook sommige voedingsmiddelen die zeer gunstig zijn voor de lever en aandoeningen zoals cirrose en die u kunnen helpen de ongewenste complicaties van cirrose te verbeteren.

Functie

Over het algemeen hebben mensen met levercirrose last van verminderde leverwerking in verschillende mate als gevolg van scarificatie van leverweefsel en het daaropvolgende verlies van gebruik van die delen van de lever. De lever is verantwoordelijk voor het maken van voedingsstoffen, het verwerken van vetten en het verwerken van potentieel toxische verbindingen zoals alcohol. Mensen die lijden aan levercirrose kunnen ook lijden aan ondervoeding als de leverfunctie laag genoeg is om een ​​adequate verwerking van voedingsvoeding te voorkomen.

Overwegingen

Mensen die lijden aan levercirrose moeten zo gezond mogelijk eten en voedingsmiddelen vermijden die de lever verder kunnen compliceren. Volgens de Mayo Clinic behoren het vermijden van alcohol, het eten van een natriumarm dieet en het eten van veel vers fruit en groenten tot de belangrijkste componenten voor het omgaan met cirrose via het dieet. Ze bevelen ook aan om vetarme eiwitbronnen te eten, zoals mager vlees en vis.

Gezond eten

Verschillende voedselbronnen bleken gunstig te zijn voor het functioneren van de lever en kunnen positieve ondersteuning bieden voor mensen die te maken hebben met cirrose en de complicaties ervan. Artisjokken zijn gebruikt om de lever in de hele Europese wereld te helpen en een recent onderzoek in Spanje, aan de Universiteit van Sevilla, heeft aangetoond dat artisjokextract de galproductie bij muizen verbeterde. Paardenbloemgroen is een ander voedsel dat traditioneel wordt geconsumeerd door mensen met leveraandoeningen en een recent onderzoek in Korea in het Center of Smart Foods and Drugs heeft paardenbloem gevonden om de lever van ratten te beschermen tegen chemisch geïnduceerde ontsteking.

Potentieel

Volgens de Mayo Clinic is er geen remedie voor cirrose. Het littekenweefsel dat ontstaat is meestal permanent en verspreidt zich soms. De lever zelf is echter regeneratief en kan goed functioneren als cirrose zich niet te ver heeft verspreid. Door voedingsmiddelen te eten die goed zijn voor je lever en je spijsverteringsstelsel in het algemeen, is het mogelijk om sommige symptomen van cirrose om te keren, zelfs als het littekenweefsel zelf niet verdwijnt.

Supplementen

Als cirrose ernstig of geavanceerd is, kan het moeilijk zijn om alle voeding die u nodig hebt alleen uit volledige voedselbronnen te halen. In deze gevallen wilt u misschien uw dieet aanvullen met vitamines, mineralen en voorverteerde eiwitten of vetverbindingen die verkrijgbaar zijn in reformwinkels.