Adviezen

Virus dat duizeligheid en kortademigheid veroorzaakt

Virus dat duizeligheid en kortademigheid veroorzaakt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn veel oorzaken van duizeligheid en kortademigheid (dyspneu). Duizeligheid en kortademigheid zijn veel voorkomende bijwerkingen van veel medicijnen. De twee zijn ook symptomen van verschillende gezondheidsproblemen. Velen van hen zijn cardio- en longaandoeningen zoals hypertensie en longoedeem. Er is ook een virus dat duizeligheid en kortademigheid veroorzaakt: griep.

Definitie van duizeligheid en dyspneu

Volgens de Mayo Clinic is duizeligheid een allesomvattende term om verschillende gevoelens te beschrijven, zoals een zwak tot zwak gevoel. Vertigo is een specifieke vorm van duizeligheid die wordt gekenmerkt door het gevoel dat uw omgeving draait of beweegt. Dyspneu is een longaandoening die algemeen bekend staat als kortademigheid.

Achtergrond over griep

Griep is een besmettelijke virusinfectie van de longen, neus en keel. Vaak wordt "de griep " genoemd, griep verspreidt zich gewoonlijk door de lucht wanneer vloeistofdruppeltjes van niezen en hoesten de lucht binnendringen. Influenza kan zich ook verspreiden door een telefoon te gebruiken of een oppervlak aan te raken dat een geïnfecteerde persoon heeft behandeld en vervolgens uw eigen ogen, mond of neus aan te raken. Symptomen van griep zijn onder meer lichaamspijnen, koude rillingen, koorts, misselijkheid, duizeligheid en in ernstige gevallen kortademigheid, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Soorten influenza

Volgens de CDC zijn er drie soorten griepvirussen: A, B en C. Influenza C wordt niet beschouwd als griepepidemieën, omdat het voornamelijk milde aandoeningen van de luchtwegen veroorzaakt. Influenza A- en B-virussen komen vaak voor en veroorzaken seizoensgebonden epidemieën, volgens de CDC.

Behandelingen

Antivirale medicatie kan worden voorgeschreven om griep te behandelen. Antivirale medicatie wordt niet gegeven aan mensen die geen ernstige griep hebben. Voor ernstige gevallen, vooral die met ademhalingsmoeilijkheden, wordt antivirale medicatie toegediend door een arts. Voor milde gevallen van griep is het het beste om weg te blijven van anderen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt, bedrust (vooral als vermoeidheid of duizeligheid wordt ervaren) en koortsverminderende vrij verkrijgbare geneesmiddelen zoals paracetamol. De CDC adviseert om 24 uur te wachten nadat uw koorts is verdwenen voordat u in contact komt met anderen.

Preventie / Solution

Jaarlijks een griepprik krijgen is handig om griep A en B te voorkomen; het seizoensvaccin voorkomt het influenza C-virus niet. Regelmatig wassen van uw handen na het hanteren van objecten of het aanraken van oppervlakken, met name openbare oppervlakken, wordt geadviseerd. Raak uw neus, ogen of mond niet aan met uw handen, gebruik indien mogelijk een tissue. Hoesten of niezen in een tissue of in de boef van je arm (waar de arm buigt). Vermijd ook contact met zieke mensen.


Bekijk de video: Chemtrails. Belgium. 26-09-2013 (Mei 2022).