Adviezen

De tekenen van infectie na een galblaasoperatie

De tekenen van infectie na een galblaasoperatie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Galblaaschirurgie is nodig wanneer de galblaas ontstoken is of is geïnfecteerd door ziekte of galstenen. Net als elke andere operatie brengt galblaasoperaties risico's met zich mee, zoals infecties, die ernstig kunnen zijn als ze niet meteen worden behandeld. De infectie kan zich verspreiden naar de bloedbaan, wat kan leiden tot de dood als het niet wordt behandeld.

Complicaties

Galblaaschirurgie wordt meestal uitgevoerd met een laparoscopische camera. Er worden drie kleine incisies gemaakt en de galblaas wordt verwijderd met behulp van kleine robotarmen. In bijna alle gevallen verloopt laparoscopische galblaasoperaties heel goed. In zeldzame gevallen moet de chirurg de patiënt echter openen met een grote incisie als hij of zij moeite heeft met de camera te zien vanwege bloedingen, letsel of littekenweefsel van eerdere operaties. Dit kan ook gebeuren als een persoon zwaarlijvig is. Een grotere incisie betekent langere uitvaltijd voor de patiënt en de mogelijkheid van meer complicaties na de operatie.

Gezwollen of rode incisie

Een van de meest voorkomende tekenen van infectie na een galblaasoperatie is een gezwollen of rode incisie. Wanneer dit gebeurt, voelt de incisie vaak pijnlijk aan. Ga naar de eerste hulp of ga direct naar uw arts om de infectie te behandelen. Uw arts zal u adviseren hierop te letten en uw wonden schoon te houden. Vermijd het nemen van een bad of inspannende activiteiten direct na de operatie.

Afvoer van de incisie

Een ander teken van infectie is geel of duidelijke ontlading op de incisieplaats. Vaak is uw incisie ook gezwollen en rood. Je lichaam probeert voor de infectie te zorgen door slijm te creëren. In sommige gevallen kan het menselijk lichaam de infectie in zijn sporen stoppen. Als u echter enige vorm van afscheiding opmerkt uit uw incisie, is het erg belangrijk om onmiddellijk uw arts te raadplegen.

Koorts

Een ander teken van infectie na galblaasoperaties is hoge koorts. Je lichaamstemperatuur stijgt in een poging om van de bacteriën af te komen door deze met warmte te doden. Als u langer dan een paar uur hoge koorts heeft, vraag dan iemand u meteen naar de eerste hulp te brengen. Uw temperatuur kan blijven stijgen en daarna kunt u koud zweet ervaren. Mogelijk hebt u ook antibiotica of een ander type medicatie nodig.

Diarree

Een ander teken van infectie na galblaasoperaties is ernstige diarree. Het is normaal om enkele weken na het verwijderen van haar galblaas milde diarree te hebben. Het is echter niet normaal om direct na de operatie ernstige pijnlijke of bloederige diarree te hebben. In feite zou uw spijsvertering de eerste week na de operatie heel langzaam moeten bewegen. Veel artsen adviseren dat u na de operatie alleen heldere vloeibare bouillon, water en Jell-O mag eten.