Adviezen

Voedingsmiddelen die het lichaam alkalisch maken


De pH-waarde van het lichaam heeft een aanzienlijke invloed op onze gezondheid. Idealiter zou het menselijk lichaam licht basisch moeten zijn; een te zure omgeving is in verband gebracht met een groter risico op ziekte, lagere energieniveaus, een afname van het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen, gewichtstoename, hogere stressniveaus en een lager immuunsysteem. Desondanks zijn voedingsmiddelen die zuren in het lichaam aanmaken - zoals bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suikers, cafeïne, alcohol, vlees en zuivelproducten - in veel van onze diëten zwaar. Veranderingen aanbrengen in wat we elke dag eten, kan de pH-waarde van het lichaam in evenwicht brengen. Dit kan de algehele gezondheid nu aanzienlijk verbeteren en later helpen beschermen tegen ziekten zoals diabetes, sommige vormen van kanker, hartaandoeningen en osteoporose.

Voedingsmiddelen die zuren in het lichaam produceren, hoeven niet volledig te worden vermeden. Probeer een verhouding van alkalisch tot zuur voedsel te houden van ongeveer 70-30. Hierdoor kan uw lichaam een ​​gezonde pH-balans handhaven. Vermijd plotselinge veranderingen in uw dieet. Begin met kleine veranderingen en blijf wijzigingen aanbrengen terwijl je lichaam zich aanpast. Raadpleeg uw arts voordat u met een nieuw dieet begint.

Groenten

Een dieet rijk aan groenten is een van de gemakkelijkste manieren om de pH-balans van het lichaam snel te herstellen. Groene groenten zoals broccoli, spinazie, boerenkool, rucola en groene bonen behoren tot de meest effectieve alkaliserende voedingsmiddelen. Elke verse groente is echter een voedzame toevoeging aan een alkalisch dieet.

Bonen en peulvruchten

Het is belangrijk om bonen en peulvruchten te weken voordat u ze bereidt. Dit helpt om kiemen te activeren, waardoor het zuurgehalte wordt verlaagd. Niet doorweekte peulvruchten zijn zuurvormend en moeten worden vermeden bij een poging de pH van het lichaam in evenwicht te houden.

Fruit

Veel vruchten alkaliseren in het lichaam. Sommige veroorzaken echter zure reacties, waaronder bananen, bosbessen, veenbessen, pruimen en verwerkt fruit, zoals ingeblikt fruit, vruchtensappen en fruitsnacks.

Water

Drinkwater is cruciaal voor het handhaven van optimale pH-waarden. Probeer minstens acht 8-oz te drinken. glazen water dagelijks. Test het pH-niveau van water dat u regelmatig drinkt; sommige flessenwater kunnen zelfs licht zuur zijn. Waterfilters die alkalisch water produceren, zijn commercieel verkrijgbaar en kunnen een goede investering zijn als u probeert uw pH-waarden te controleren.

Kruiden en specerijen

Alle kruiden zijn effectief voor het herstel van de pH-balans van het lichaam. Bepaalde kruiden, zoals chilipoeder, gember, mosterdzaad, kerriepoeder en kaneel, helpen ook bij het in evenwicht brengen van de pH. Stevia is een kruid dat wordt gebruikt in natuurlijke zoetstoffen en is een gemakkelijke manier om uw inname van zure zoetstoffen zoals suiker of chemische zoetstoffen te verminderen.

Thee

Kruidenthee, evenals groene en witte thee, zijn alkalisch. Zwarte thee moet worden vermeden vanwege het cafeïnegehalte.

Eten om te vermijden

Om de pH-waarde van het lichaam in evenwicht te brengen, moet u de volgende voedingsmiddelen in uw dieet verminderen: rood vlees, melk, boter en kaas, geraffineerde granen zoals witte rijst, witbrood en pasta, alcohol (vooral bier), frisdranken, bewerkte voedingsmiddelen en cafeïne.


Bekijk de video: Het alkalisch dieet: waarom is het zo populair? (Januari- 2022).