Adviezen

Kunnen bloedtesten nicotine detecteren?

Kunnen bloedtesten nicotine detecteren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voor medische, juridische of verzekeringsdoeleinden is het soms noodzakelijk om het nicotinegehalte van een persoon te meten. Dit kan betrouwbaar worden gedaan door middel van urineonderzoek of bloedonderzoek. Bloedtesten zijn niet uniform succesvol of nauwkeurig, maar ze kunnen een algemeen beeld geven van de vraag of de persoon recent een tabaksproduct heeft gebruikt.

Nicotine en Cotinine

Wanneer nicotine in het lichaam wordt opgenomen, wordt het afgebroken tot cotinine. Een bloedtest voor nicotine omvat meestal een meting van cotininespiegels.

Halveringstijd

Nicotine heeft een halfwaardetijd van ongeveer twee uur, wat betekent dat de helft van de nicotine in het lichaam om de twee uur wordt omgezet in cotinine. De halfwaardetijd van Cotinine is ongeveer twintig uur.

Tijdsspanne

Omdat nicotine zo snel wordt gemetaboliseerd, zal een bloedtest pas sporen na 24 tot 72 uur detecteren. Het kan tot 10 dagen duren voordat Cotinine daalt tot niveaus die niet door bloedonderzoek kunnen worden vastgesteld.

Valse negatieven

Bloedonderzoekresultaten kunnen mogelijk geen nicotine detecteren als het bloedmonster meer dan 24 uur nadat de persoon voor het laatst tabak heeft gerookt of gekauwd.

Valse positieven

Mensen met bepaalde soorten leverdefecten kunnen weken of maanden na het stoppen nicotine en cotinine in hun bloed vertonen.