Adviezen

Medicare Richtlijnen voor CPAP

Medicare Richtlijnen voor CPAP


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Medicare biedt voordelen voor CPAP (continue positieve luchtwegdruk) apparaten en accessoires, voornamelijk gebruikt bij de behandeling van slaapapneu. Met ingang van 1 april 2002 hebben de Centres for Medicare en Medicaid Services de dekkingscriteria voor CPAP uitgebreid, inclusief codering, dekking, betaling en documentatierichtlijnen.

Kwalificaties

Om in aanmerking te komen voor een CPAP-apparaat onder Medicare, moeten patiënten een slaaponderzoek ondergaan dat is uitgevoerd in een geaccrediteerde slaapfaciliteit en moeten ze het volgende ervaren volgens de apneu-hypopneu-index (AHI): meer dan 15 afleveringen van ademhalingsstoornissen, of vijf tot 14 afleveringen per uur, met documentatie van slaperigheid overdag, verminderde mentale functie, stemmingsstoornissen of slapeloosheid. Of als deze vier apneu-symptomen niet bestaan, moet een hoge bloeddruk, hartaandoening of beroerte aanwezig zijn.

Aanvullende vereisten

Bovendien moeten patiënten een diagnostisch onderzoek, titratieonderzoek (een bewaakte slaapevaluatie met een neusmasker) en een ondertekend recept van een erkende arts hebben.

Documentatie

CPAP-leveranciers moeten de volgende informatie in het bestand bewaren: een door de arts ondertekende bestelling met de benodigde CPAP-apparatuur en accessoires en documentatie van medische noodzaak. Een certificaat van medische noodzaak (CMS) is niet langer vereist per beleidsrevisie.

Coverage

Medicare dekt 80 procent van CPAP-apparatuur en accessoires volgens het tariefschema, waarvoor 20 procent co-pay of extra dekking door een secundaire verzekeraar vereist is.

Uitrusting

Medicare richtlijnen schrijven voor dat CPAP-machines niet direct kunnen worden gekocht. In plaats daarvan wordt apparatuur gehuurd voor een periode van 13 maanden, waarna het wordt omgezet in een inkoopschema en de patiënt eigenaar wordt.