Adviezen

Tekenen van oververhitting


Als uw lichaam oververhit raakt, kan dit leiden tot een zonnesteek als het niet onmiddellijk wordt behandeld nadat de tekenen en symptomen voor het eerst verschijnen. Als de symptomen overgaan in een zonnesteek, kan dit permanente schade of zelfs de dood veroorzaken. Daarom is het belangrijk op de hoogte te zijn van de symptomen van oververhitting, zodat u de activiteit die de oververhitting veroorzaakt onmiddellijk kunt stoppen. Daarna moet u naar een koele en veilige omgeving gaan.

Misselijkheid, koorts en braken

Wanneer een persoon oververhit raakt, raakt hij uitgedroogd, wat meestal leidt tot een gevoel van intense misselijkheid. Hij zal vaak afleveringen van braken hebben. Wanneer deze symptomen zich voordoen, moet hij zo snel mogelijk uit de hitte en op een koele plaats komen. Hij zou ook vloeistoffen moeten consumeren. Als hij geen vloeistoffen binnen kan houden, moet hij onmiddellijk medische hulp inroepen om intraveneuze vloeistoffen te krijgen.

Mentale moeheid

Wanneer een persoon bezig is met oververhitting, begint zijn mentale helderheid saai te worden. Hij zal zich waarschijnlijk prikkelbaar en ongericht gaan voelen. Hij kan ook in de war raken en de controle over zijn fysieke coördinatie verliezen. Als deze symptomen niet worden gecontroleerd, kan hij waanzinnig worden en zelfs flauwvallen.

Urineproblemen

Een effect van uitdroging is dat de persoon in zeer kleine hoeveelheden gaat plassen of helemaal stopt met plassen. Elke urine die eruit komt, heeft een donkere kleur en een zeer sterke geur. Dit betekent dat de persoon zo snel mogelijk gehydrateerd moet worden.

Rillingen, zweten en droge mond

Wanneer een persoon oververhit begint te raken, zal hij vaak merken dat zijn mond extreem droog is. Ongeacht hoeveel vloeistoffen hij drinkt, lijkt hij zijn dorst niet te kunnen lessen. Tegelijkertijd zal de persoon die oververhit is waarschijnlijk beginnen te wisselen tussen overmatig zweten en het krijgen van de koude rillingen. Zijn teint begint merkbaar wit of bleek te worden. Zoek onmiddellijk medische hulp.


Bekijk de video: Telefoon oververhit? Dit kun je doen! - EDITIE NL (December 2021).