Adviezen

Hoe zich te ontdoen van plantaire fasciitis littekenweefsel

Hoe zich te ontdoen van plantaire fasciitis littekenweefsel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Plantaire fasciitis is de ontsteking van de plantaire fascia, dik weefsel dat langs de onderkant van de voet loopt. De plantaire fascia verbindt de hiel van de voet met de tenen. Plantaire fasciitis kan iedereen overkomen, maar het komt het meest voor bij zwangere vrouwen, hardlopers en zwaarlijvige personen. Littekenweefsel kan zich vormen als gevolg van fasciitis plantaris. Gelukkig kun je verschillende behandelingsmethoden gebruiken om plantar fasciitis littekenweefsel te verbeteren en uiteindelijk te verwijderen.

Masseer je voeten tweemaal daags. Massage is een van de meest effectieve middelen om littekenweefsel af te breken. Gebruik stevige, cirkelvormige bewegingen om minstens vijf minuten langs de onderkant van je voeten te masseren.

Rek je kuitspieren dagelijks uit. Als je kuitspieren strak zijn, trekken ze aan je plantaire fascia, waardoor de littekenweefselsituatie daar verslechtert. Ga twee voet van een muur staan. Plaats je handen op de muur en leun erin om je kuitspieren te strekken.

Voer rek van de achillespees uit. Strakke achillespezen kunnen ook leiden tot extra spanning op uw plantaire fascia. Als uw achillespees goed uitgerekt zijn, kan het littekenweefsel in uw plantaire fascia effectief worden afgebroken. Ga in dezelfde positie zitten als waar u was om uw kuitspieren te strekken. Buig deze keer je knieën terwijl je tegen de muur leunt. Dit zal de rek op uw achillespezen concentreren.

Plaats een tennisbal tussen je voet en de vloer. Beweeg je voet naar achteren en naar voren terwijl je de tennisbal eronder rolt. Herhaal deze beweging gedurende twee minuten en wissel dan van voet. Dit helpt om littekenweefsel langs de plantaire fascia af te breken.

Draag ondersteunende inlegzolen in uw schoenen. De inlegzolen voorkomen dat uw plantaire fascia overstrekt, waardoor de kans op nieuwe littekenweefselvorming in het gebied wordt verminderd.

Tip

  • Je kunt ook op maat gemaakte inlegzolen laten maken bij een podoloog.

Tip

  • Als u ernstige pijn ervaart langs uw plantaire fascia, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts.