Adviezen

Activiteit en oefening voor patiënten met tuberculose

Activiteit en oefening voor patiënten met tuberculose


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens informatie van de Mayo Clinic is tuberculose een ziekte die optreedt wanneer de longen van het lichaam zijn geïnfecteerd met een bacterie die mycobacterium tuberculosis wordt genoemd. Dit is een virus in de lucht, wat betekent dat het zich verspreidt zonder fysiek contact tussen individuen. Symptomen zijn onder meer koorts, zweten, koude rillingen, gewichtsverlies en verlies van eetlust, samen met aanhoudend hoesten en pijn op de borst. Oefening is belangrijk om uw immuniteit voor de bacteriën hoog te houden en helpt bij het genezingsproces.

Trainingsrichtlijnen

Voer tijdens uw behandeling regelmatig oefeningen uit om ervoor te zorgen dat de mycobacterium tuberculosis-bacteriën volledig uit uw lichaam worden verwijderd. Volgens informatie van de medische website FamilyDoctor.org is medicatie alleen geen garantie voor isolatie tegen deze ziekte. Daarom moet een medicijnkuur worden gecombineerd met het juiste dieet, rust en lichaamsbeweging om de bacteriën volledig uit uw systeem te verdrijven. Doe minimaal vijf dagen per week gedurende een periode van 30 minuten of meer regelmatig, matige intensiteit aan lichaamsbeweging.

Oefening Aanbevelingen

Voor patiënten die momenteel getroffen zijn door tuberculose, kan het uitvoeren van eenvoudige activiteiten zoals stevig buiten lopen helpen om uw lichaam frisse lucht te geven en te oefenen om de bacteriën te helpen elimineren. Wees niet overdreven bezorgd om te voldoen aan de aanbevelingen van vijf dagen per week en 30 minuten per dag als u nog steeds zware symptomen vertoont. Voer gewoon zoveel activiteit uit als u fysiek op elk gewenst moment kunt doen.

Voor personen wier symptomen beginnen af ​​te nemen, voel je vrij om de intensiteit van de activiteit te verhogen om je voordelen te vergroten. Overweeg licht joggen, stationair fietsen of weerstandstraining om extra calorieën te verbranden terwijl u uw lichaam vrij houdt van tuberculose. Het opstellen van een regelmatige trainingsroutine terwijl je ziek bent, kan je helpen om je in de toekomst ziektevrij te houden, en levert een aanzienlijk rendement op.