Adviezen

Symptomen van oculaire beroerte

Symptomen van oculaire beroerte


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je ogen zijn niet anders dan enig ander deel van je lichaam. Uw ogen kunnen bijvoorbeeld schade oplopen wanneer de structuren zoals de oogzenuw of het netvlies niet langer de zuurstof en voedingsstoffen ontvangen die door uw bloed stromen. Zo kunnen oogbewegingen optreden wanneer de aderen en slagaders worden geblokkeerd. Dit veroorzaakt een verminderd gezichtsvermogen of andere symptomen. Hoe ernstig het verlies van het gezichtsvermogen is, hangt af van twee aspecten, de locatie van het probleem en de omvang van de schade.

Symptomen

Symptomen kunnen variëren afhankelijk van het type oogaanval dat u heeft. Oogstreken kunnen in één of beide ogen gebeuren. Bij oogslagen treedt geen pijn op. De symptomen kunnen echter mild of ernstig zijn. Symptomen zijn onder meer een verstoord zicht of gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen. Bovendien kunt u volledig verlies van het gezichtsvermogen hebben. Dus je kunt het gevoel hebben dat er een gordijn over je ogen is getrokken. Andere symptomen van een beroerte zijn blinde vlekken en verlies van perifeer zicht. Symptomen kunnen duren in afleveringen van 15 tot 20 minuten of langer.

Branch Retinal Oorzaken

Met occlusie van de vertakte retinale slagader (BRAO), is er een plotseling verlies van perifeer zicht veroorzaakt door plaque. De plaque of stolsels breken los van de hoofdslagader in de kamers of kleppen in het hart of de nek. Branch Retinal Vein Occlusion (BRVO) heeft één oog en wordt veroorzaakt door diabetes en hoge bloeddruk. Met BRVO veroorzaakt het gelokaliseerde stolsel in de retinale ader van de vertakking verharding van de slagaders.

Branch Retinale symptomen

Oogslagen waarbij de occlusies van de vertakte netvliesader betrokken zijn, hebben symptomen van verminderd gezichtsvermogen, blinde vlekken en gezichtsvermogen dat er wazig of onduidelijk uitzag. Met BRAO kan het abrupte verlies van perifeer of centraal zicht echter de enige symptomen zijn die u heeft. Volgens All About Vision kunnen personen die last hebben van BRAO-symptomen van een oogaanval vervormingen of blinde vlekken permanent worden.

Centrale retinale oorzaken

Centrale retinale slagaderocclusie (CRAO) wordt veroorzaakt door een embolus of stolsel dat van de nek of het hart naar het netvlies reist. De stolsels blokkeren de bloedtoevoer naar het netvlies. De onderliggende oorzaken van CRAO zijn hartklepaandoeningen en diabetes. Met centrale retinale ader occlusie (CRVO) wordt veroorzaakt door chronisch open-hoek glaucoom met of zonder significante verharding van de slagaders of hoge bloeddruk.

Centrale retinale symptomen

Mensen met CRAO ervaren zo'n diep en plotseling verlies van het gezichtsvermogen dat ze nauwelijks vingers voor hun gezicht konden tellen of geen licht kunnen zien. Deze symptomen kunnen permanent worden, zelfs wanneer de embolus binnen 90 minuten na het optreden van de oogaanval is verdwenen. Bij CRVO omvatten de symptomen mild tot ernstig verlies van het gezichtsvermogen.