Adviezen

Is er een generieke voor Premarin Cream?


Premarin is een medicijn dat dient om onvoldoende oestrogeen te vervangen, met name bij vrouwen in de menopauze. Het komt in een tablet of crème. De crème wordt specifiek gebruikt om vaginale droogheid te behandelen, wat lokaal ongemak en pijnlijke geslachtsgemeenschap kan veroorzaken bij postmenopauzale vrouwen. De chemische (generieke) naam voor Premarin-crème is geconjugeerde oestrogenen vaginale crème; Volgens MedicineNet.com is er echter geen specifieke, generieke versie van Premarin beschikbaar.

Vervoegde oestrogenen

Geconjugeerde oestrogenen of oestrogeenzouten vertegenwoordigen een verscheidenheid aan oestrogenen uit natuurlijke derivaten. Deze zijn zodanig gemengd dat ze de oestrogenen in urine van drachtige paarden nabootsen. Oestrogenen, zelfs die lokaal aangebracht via crème, hebben systemische lichamelijke effecten. Ze moedigen de seksuele ontwikkeling van vrouwen aan en ondersteunen aanverwante kenmerken, waaronder de groei van schaamhaar en oksels. Wat meer is, oestrogenen zijn verantwoordelijk voor cervicale secreties en de opbouw van het endometrium (de baarmoederslijmvlies).

Geneesmiddelcategorie

De oestrogeenachtige chemicaliën die geconjugeerde oestrogenen vormen, omvatten 17 alfa-dihydroequiline, equiline en oestron, om er maar een paar te noemen. MedicineNet.com zegt dat de specifieke samenstelling van deze mix van oestrogenen onbekend is.

Geconjugeerde oestrogenen kunnen gemakkelijk via de vaginale wand in de bloedbaan terechtkomen wanneer ze in de vorm van een crème worden aangebracht. Hoeveel wordt geabsorbeerd, hangt natuurlijk af van hoe vaak het wordt toegepast en de hoeveelheid die wordt gebruikt. Bijwerkingen zijn waarschijnlijker bij hogere doses.

Functie

MedicineNet.com meldt dat geconjugeerde oestrogenen voor het eerst in 1938 de FDA-goedkeuring kregen. De tabletversie (oraal), net als de oestrogeencrème, helpt de voering van de vagina opnieuw op te bouwen en zijn afscheidingen te herstellen, waardoor de atrofie wordt omgekeerd die kan kom met de overgang.

Toediening

Voor bijna alle vaginale medicijnen is toediening voor het slapengaan het beste. Voordat u de crème-applicator vult, moet u uw handen wassen en dan op uw rug liggen met uw knieën in de gebogen positie. Breng de applicator in de vagina aan en duw met uw duim op de zuiger. Reinig de applicator na elk gebruik, samen met uw handen. Je kunt wat van de crème verdelen over de vouwen in je vagina als je daar een gevoel van irritatie hebt.

Bijwerkingen

Frequente systemische bijwerkingen zijn meestal borsten, stopzetting van menstruatie of langere menstruatie, spotting en een toename of afname van seksueel verlangen. Waterretentie is niet ongewoon. Er kunnen bruine vlekken op de huid verschijnen. Vrouwen die geconjugeerde oestrogenen gebruiken, lopen een verhoogd risico op bloedstolsels in de longen of benen. Endometriumkanker is een risico omdat de oestrogenen dienen om de bekleding van de baarmoeder te versterken.