Adviezen

Wat is Clobetasolpropionaat?


Clobetasolpropionaat is een actueel synthetisch corticosteroïd met ontstekingsremmende eigenschappen. Het werkt door bevestiging aan cytoplasmatische glucocorticoïde receptoren die vervolgens de glucocorticoïde receptoren stimuleren. Clobetasolpropionaat wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van verschillende hoofdhuidbehandelingen en huidaandoeningen; zoals eczeem en psoriasis, maar het kan ook worden gebruikt om een ​​aantal auto-immuunziekten te behandelen.

Betekenis

Clobetasolpropionaat wordt als zeer krachtig beschouwd; daarom wordt het niet aanbevolen om een ​​paar weken of voor een langere periode te gebruiken. Clobetasolpropionaat wordt onder verschillende namen in de Verenigde Staten op de markt gebracht; Clobex, Cormax, Temovate en wereldwijd; Tenovate, Dermovate, Dermatovate, Butavate en, Movate.

Soorten

Dit actuele medicijn komt in de vorm van een spray, gel, crème en schuim, die allemaal 0,05% van het corticosteroïde bevatten. Temovate is het meest gebruikte merk in de VS en wordt gebruikt om de jeuk en ontsteking te verminderen die het gevolg zijn van matige tot ernstige huidaandoeningen. Het wordt toegediend bij de kortetermijnbehandeling van hoofdhuidaandoeningen en om huidaandoeningen op het lichaam te genezen. Clobetasolpropionaat bestaat uit een steroïde medicatie die alleen voor uitwendig gebruik is.

Kenmerken

Het medicijn moet in een dunne laag op het getroffen gebied worden aangebracht (dit kan crème, zalf of gel zijn). Volg de specifieke aanwijzingen voor dosering en toepassing. Als u er te veel van gebruikt, kan het risico op bijwerkingen toenemen

Gevolgen

Hoewel zeldzaam, kunnen bijwerkingen zijn: irritatie, jeuk, verkleuring van de huid, branderig gevoel, droogheid en peeling, een stekend gevoel en gevoelloosheid. Het kan ook leiden tot acne, secundaire infecties, glaucoom, hypopigmentatie, het syndroom van Cushing, erytheem en atrofie van de huid.

Overwegingen

Over het algemeen wordt het gebruik van lokale steroïden geassocieerd met allergische geïnduceerde huidontsteking, huidirritatie, overmatige haargroei, infectie, ontsteking en huidverkleuring. Tijdens het gebruik van Clobetasolpropionaat is het belangrijk om uw arts op de hoogte te stellen van eventuele bijwerkingen die u ervaart of als uw toestand is veranderd of verslechterd. In de meeste gevallen wordt dit medicijn over het algemeen goed verdragen wanneer het gedurende de aanbevolen duur van twee weken wordt gebruikt.


Bekijk de video: FOURDERM CREAM Redness, Itching, Dryness and swelling of skin (December 2021).