Adviezen

Zelfgemaakte kokosolie maken

Zelfgemaakte kokosolie maken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kokosolie heeft veel toepassingen, en niet alleen in de keuken. Hoewel het smaak toevoegt aan voedsel en salades, wordt kokosolie ook gebruikt voor de behandeling van droge hoofdhuid en huid, zure reflux, als basis voor zeep en wordt het zelfs gebruikt om te helpen bij gewichtsverlies. Pure kokosolie kan prijzig zijn, maar als je zin hebt in een leuke uitdaging, kun je proberen er zelf een te maken. Met een kokosnoot en een paar eenvoudige gereedschappen en een blender kun je wat kokosolie produceren om te gebruiken als je wilt. Het beste is dat je weet dat het puur is, zonder toevoegingen, zoals je het zelf hebt gemaakt.

Scheer zoveel mogelijk van de buitenste schil van de kokosnoot af met een groot mes. Dit maakt het snijden veel gemakkelijker.

Snijd je kokosnoot in tweeën met een groot mes en giet de melk in een aparte pot.

Snijd het kokosvlees met een beitel of een mes uit de kokosnoot. Als je een blender gebruikt, snij je het vlees in kleine stukjes.

Doe de stukken in een blender en voeg water toe. Als je 2 kopjes kokosblokjes hebt, voeg dan 3 kopjes water toe. Start de blender op een instelling zoals "Chop", zodat het de stukken nog meer breekt. Als het geen probleem is met deze instelling, zet u de instelling op "Blend". Blend gedurende 2 tot 3 minuten of tot de kokosnoot een zachte en romige consistentie heeft.

Leg 3 lagen kaasdoek op elkaar. Leg de kaasdoek over een grote kom.

Giet het kokosmengsel, ongeveer 1 kopje per keer, in de kaasdoeken. Verzamel het kaasdoek rond het mengsel en zeef de melk uit de kaasdoek. Wring de doek zo hard mogelijk uit om zoveel mogelijk melk eruit te krijgen. (Gooi de kokosschilfers weg of bewaar ze voor een voedselschotel.) Ga door met dit proces totdat u alle melk die u uit het kokosmengsel kunt halen, hebt leeggemaakt.

Giet de kokosmelk in een container met een deksel en bewaar deze op een donkere plaats. De melk moet 48 uur fermenteren.

Giet nu de kokosmelk in een lege fles van 2 liter. Bewaar in een warme omgeving met een temperatuur zo dicht mogelijk bij 75 graden F mogelijk. Wacht 6 tot 8 uur totdat de olie op natuurlijke wijze van de melk is gescheiden.

Plaats de fles met de olie en melk gedurende 3 uur in de koelkast. Na 3 uur, wanneer de olie is gestold, verwijdert u de fles en snijdt u de bovenkant recht boven de olieleiding af. Dit geeft u eenvoudig toegang tot het opscheppen van de gestolde olie.

Plaats de gestolde olie in een pot met een deksel en laat het op kamertemperatuur staan ​​om weer vloeibaar te worden. Gebruik zoals u wenst.

Tip

  • Aangezien het een lang proces is, maak je een grotere hoeveelheid kokosolie door meerdere kokosnoten tegelijk te gebruiken.

    Zoek altijd naar de meest volwassen kokosnoot, omdat deze betere olie produceert.

Tip

  • Als je je kokosmelk moet opwarmen om de olie te scheiden, verwarm hem dan niet gedurende 10 minuten tot meer dan 75 graden F, omdat dit de voedingswaarde van de kokosolie nadelig beïnvloedt.


Bekijk de video: Maak kokosolie in 1 minuut! (Mei 2022).