Adviezen

Kruiden om te vermijden met Effexor

Kruiden om te vermijden met Effexor


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Effexor, de merknaam van het medicijn venlafaxine, behandelt depressie, angst en paniekstoornissen. Het is alleen als recept verkrijgbaar en geclassificeerd als een selectieve serotonine en norepinefrine reuptake inhibitor, of SSNRI. Deze medicijnen werken om het evenwicht van chemicaliën in de hersenen te herstellen die depressie hebben veroorzaakt. Vanwege de werkingswijze moeten sommige kruiden en verbindingen worden vermeden tijdens het gebruik van venlafaxine. Deze kruiden kunnen een wisselwerking hebben met het medicijn, waardoor de effecten ervan worden gewijzigd, wat kan leiden tot bijwerkingen of falen van het medicijn.

Zure dadelnoot

In 2004 gaf een rapport gepubliceerd in het American Journal of Psychiatry aan dat een 40-jarige vrouw een uur na het innemen van een voorgeschreven dosis venlafaxine ineenstortte naast een dosis zure dadelnoot (Ziziphus jujube), gegeven door een traditionele Chinese arts. . De vrouw ervoer misselijkheid, ernstige duizeligheid en overvloedig zweten. Haar hartslag steeg tot 80 slagen per minuut en haar bloeddruk steeg binnen een half uur. Al haar vitale functies zijn binnen acht uur weer normaal geworden. Ze stopte met het gebruik van de zure datanoot, maar bleef venlafaxine innemen zonder nadelige bijwerkingen. Na dit incident waarschuwen artsen tegen het gebruik van zure dadelnoot naast venlafaxine.

Sint-janskruid

De Universiteit van Michigan geeft aan dat sint-janskruid (Hypericum perforatum) moet worden vermeden tijdens het gebruik van venlafaxine, maar vermeldt dat er momenteel geen meldingen zijn van een negatieve interactie met dit specifieke medicijn. De alternatieve geneeskundegemeenschap schrijft meestal sint-janskruid voor voor de behandeling van depressie. Hoewel wetenschappers veronderstellen dat sint-janskruid werkt zoals de meeste antidepressiva die beschikbaar zijn, zijn studies nog steeds tegenstrijdig, en de nieuwste bevindingen van de Vanderbilt University School of Medicine geven aan dat sint-janskruid "geen goedaardige behandeling is" vanwege het aantal incidenten waarbij het op een negatieve manier interactie heeft gehad met andere geneesmiddelen. Dientengevolge waarschuwen artsen sterk tegen het gebruik van sint-janskruid in combinatie met venlafaxine.

Griffonia

Griffonia (Griffonia simplicifolia) bevat een stof die bekend staat als 5-Hydroxytryptophan of 5-HTP. Hoewel onderzoekers nog steeds een beetje verbijsterd zijn over veel van de aspecten van deze verbinding, weten ze wel dat 5-HTP een "serotonine-voorloper" is die nodig is in onze hersenen om de juiste neurotransmissies te laten plaatsvinden. Volgens het University of Maryland Medical Center kan 5-HTP helpen bij stemmingswisselingen, angst en depressie. Ze waarschuwen ook dat 5-HTP kan interfereren met vele andere soorten antidepressiva, waaronder SSRI's en Tricyclics. Als zodanig waarschuwen artsen tegen het nemen van griffonia-zaden terwijl ze venlafaxine gebruiken.


Bekijk de video: Hoe verminder je symptomen van de overgang op natuurlijke wijze? (Mei 2022).