Adviezen

Hoe u op uw zij slaapt na vervanging van de heup

Hoe u op uw zij slaapt na vervanging van de heup


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn talloze beperkingen na een grote operatie, en heupvervangende chirurgie is niet anders. Van niet in staat zijn om je benen te kruisen tot niet in staat zijn om een ​​stick-shift te besturen, het is in het begin zeker slopend. Slapen vereist enige aanpassing.

Luister naar je dokter

Luister naar de aanbevelingen van uw arts voor de eerste paar maanden, omdat u waarschijnlijk beperkt zult blijven tot slapen op uw rug met kussens tussen uw benen. Sommige artsen raden zelfs een speciaal heupabductiekussen aan, dat de heupen stabiel houdt en 's nachts ontwrichting voorkomt.

Eenmaal gewist, kunt u slapen aan de "goede" kant, of de kant die niet werd geopereerd, nog steeds met een stevig kussen tussen de benen (heup tot enkel).

Slapen aan de geopereerde zijde zal misschien nooit worden hervat, volgens Dr. Thomas Youm, een orthopedisch chirurg in het Langone Medical Center van NYU. "De meeste patiënten vinden deze positie te oncomfortabel om 's nachts goed te rusten," zegt hij.

Neem contact op met uw arts of chirurg als er zich complicaties voordoen als u slaapt, ongeacht de positie.

Tip

  • Het University of California-San Diego Medical Center waarschuwt patiënten voor het slapen op de buik na een totale heupvervanging: "Als u op uw buik slaapt, moet u voorzichtig zijn om in deze positie te komen en uw heupvoorzorgsmaatregelen in gedachten te houden terwijl u draait."


Bekijk de video: Wat zijn de symptomen van een ontsteking van de heupprothese? - Sint Maartenskliniek (Mei 2022).