Adviezen

Hoe een sinus uit te drogen die vol zit met slijm

Hoe een sinus uit te drogen die vol zit met slijm


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sinussen zijn kleine holtes achter je neus die helpen de lucht die je inademt schoon te maken, op te warmen en te bevochtigen. Als bacteriën of allergenen vast komen te zitten rond de sinusopeningen, kunnen de sinussen opzwellen en druk veroorzaken. Dit kan hoofdpijn, niezen en een constant verstopte neus veroorzaken. Als u verkouden bent of allergisch bent, heeft u meer kans op ontstoken sinussen of een bijholteontsteking. De sinussen schoon en vochtig houden is de beste manier om chronische sinusproblemen te voorkomen, en er zijn dingen die je thuis kunt doen om verlichting te krijgen.

Neem decongestivum-pillen voor sinusdruk. Dit zal helpen het overtollige slijm uit te drogen. Sommige decongestiva voor sinusitis bevatten ook een pijnstiller om de drukhoofdpijn te helpen. Gebruik geen decongestiva langer dan een paar dagen en gebruik ze niet voor chronische sinusitis. Langdurig gebruik kan uw hart beschadigen of verslavend worden. Neem contact op met uw arts als u hart- of bloeddrukproblemen heeft, of als u andere medicijnen gebruikt, voordat u zelfzorggeneesmiddelen gebruikt.

Was je gezicht goed en vaak als je je sinusdruk voelt ontwikkelen. Reinig uw ogen en rond uw neus en mond om bacteriën, stof en allergenen te verwijderen. Een warm of heet washandje dat gedurende minimaal 5 minuten over je neus en jukbeenderen is gedrukt, kan ook helpen de druk van de slijmopbouw te verlichten.

Neem een ​​hete, stomende douche. Adem de stoom diep in, wat zal helpen om het slijm in uw sinussen op te lossen.

Drink de hele dag door veel hete vloeistoffen. Adem de stoom in terwijl je begint te drinken om de sinussen te bevochtigen en de opbouw los te maken. Als je extra vloeistoffen drinkt terwijl je ziek bent, zal de infectie sneller verdwijnen.

Probeer een ouderwetse stoombehandeling. Kook een pot water en haal hem van het fornuis. Leg een handdoek over je hoofd en je gezicht boven de pot met heet water, zo dicht als je kunt staan. Je kunt een mentholzalf of een paar druppels eucalyptusolie aan het water toevoegen als je wilt. Adem de stoom ten minste 5 minuten diep in en snuit zachtjes je neus als je klaar bent. De stoom kan ervoor zorgen dat de sinussen plotseling leeglopen, of het kan veel van de druk van slijmophoping verminderen.

Gebruik een neti-pot om je sinussen te reinigen met warm zout water. U kunt bij de meeste apotheken een neti-pot kopen. Mix ½ theelepel. zout in 1 kopje warm water. Leun met uw hoofd over de gootsteen, licht naar voren en naar een kant gekanteld. Plaats de tuit in uw bovenste neusgat en giet langzaam het water eruit. Het water moet uit je andere neusgat komen, vaak met opgebouwd slijm. Blaas voorzichtig je neus als je klaar bent. Het regelmatig reinigen van uw sinussen helpt infecties te voorkomen door bacteriën, allergenen en stof uit de sinusopeningen te spoelen.

Gebruik een luchtbevochtiger in de kamer waar u slaapt. Sinussen raken meer geïrriteerd als ze 's nachts uitdrogen. Een luchtbevochtiger helpt irritatie en hoesten en benauwdheid 's nachts te verminderen.

Eet gekruid voedsel. Knoflook helpt slijm te verdunnen en bevat antioxidanten om te beschermen tegen verkoudheid. Mierikswortel en wasabi (een groene mierikswortel in Japanse stijl verkrijgbaar in Aziatische markten) bevatten natuurlijke decongestiva en hun sinus-clearing-effect is vrijwel onmiddellijk voelbaar.

Tip

  • Als sinuspijn en -druk langer dan een paar dagen aanhouden na het proberen van deze huismiddeltjes, ga dan naar uw arts. U kunt een ernstigere sinusinfectie hebben die een antibioticabehandeling nodig heeft om op te ruimen.


Bekijk de video: Bollenvelden al in kleur (Mei 2022).