Adviezen

Hoe zich te ontdoen van zwarte teennagels

Hoe zich te ontdoen van zwarte teennagels


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zwarte teennagels komen voor vanwege een schimmelinfectie. Volgens de Mayo Clinic komen schimmelinfecties vaker voor in de tenen dan de handen, omdat het gebied vaker wordt blootgesteld aan donkere, vochtige gebieden, zoals schoenen, waardoor de schimmelinfectie zich vormt en verspreidt. Er zijn verschillende manieren om de zwarte teennagels die door een schimmelinfectie optreden te behandelen, zowel thuis als met de hulp van uw arts.

Vul een kom met een deel azijn en twee delen warm water. Week de geïnfecteerde teen nagels in het bassin gedurende 20-30 minuten, twee tot drie keer per week. Volgens de Mayo Clinic kan dit weken helpen gezonde teennagels te bevorderen en de groei van bacteriën te voorkomen die de zwarte teennagels erger kunnen maken.

Bedek de geïnfecteerde teennagels een keer per dag gedurende een week met tea tree olie of crème. Volgens WebMD kan dit de schimmelinfectie van de teen helpen genezen.

Praat met uw arts over een anti-schimmel medicijn op recept. Deze medicijnen, zoals Lamisil en Sporanox, kunnen oraal worden ingenomen en zullen de infectie langzaam genezen over een periode van zes tot acht weken, volgens de Mayo Clinic.

Praat met uw arts over een recept voor teennagellak tegen schimmels. Deze medicinale poetsmiddelen, zoals Penlac, worden maximaal zeven dagen achter elkaar op het getroffen gebied geplaatst en volgens de Mayo Clinic kan dagelijks gebruik van de nagellak een schimmelinfectie van de teennagels opruimen.

Tip

  • Vermijd een schimmelinfectie door sandalen te dragen in openbare douches, elke dag je sokken te verwisselen en je handen te wassen nadat je een geïnfecteerde teennagel hebt aangeraakt.

    Mondwater kan worden gebruikt in plaats van het mengsel van azijn en water om de voeten 20 tot 30 minuten te laten weken, twee tot drie keer per week.


Bekijk de video: Teennagels behandelen: tunnelnagels en verdikte nagels (Mei 2022).