Adviezen

Hoe u uw immuunsysteem kunt bouwen om herpes te bestrijden

Hoe u uw immuunsysteem kunt bouwen om herpes te bestrijden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Herpes is een aandoening die wordt gekenmerkt door pijnlijke zweren op de lippen of in het genitale gebied. Het wordt veroorzaakt door het herpes simplex-virus (HSV). Zodra het virus zich in uw systeem bevindt, verdwijnt het niet. Terugkerende uitbraken zijn altijd een mogelijkheid. Je kunt verschillende dingen doen om je immuunsysteem te versterken, je risico op uitbraken te verminderen en huidige te bestrijden, maar niets kan garanderen dat je nooit meer herpeszweren zult ervaren.

Overweeg het gebruik van natuurlijke supplementen die antivirale eigenschappen hebben of die de immuniteit verhogen. Het University of Maryland Medical Center suggereert dat de volgende supplementen nuttig kunnen zijn. Probeer actuele propolis, een hars geproduceerd door bijen, om de genezing van uitbraken te versnellen. Volgens de universiteit versterkt propolis de immuniteit en studies tonen aan dat het de reproductie van beide vormen van herpesvirus kan stoppen. Probiotica (neem het gekozen supplement zoals voorgeschreven), vitamine C (driemaal daags 1.000 mg), B-vitamines (dagelijks één B-complex) en L-glutamine (driemaal daags 1.000 mg) versterken de immuniteit. De volgende supplementen hebben antivirale eigenschappen, die uw immuunsysteem helpen het virus te bestrijden. Ze omvatten acetyl-L-carnitine (500 mg per dag), resveratrol (200 mg per dag), melkdistel (160 mg driemaal daags), heilige basilicum (400 mg per dag), kattenklauw (20 mg driemaal daags) en knoflook (400 mg driemaal daags).

Volg een dieet dat een sterk immuunsysteem bevordert en ontstekingen vermindert, wat de immuniteit verzwakt. Eet veel fruit en groenten in verschillende kleuren, evenals volle granen, bonen en gezonde vetten zoals die in koudwatervis en olijf- en koolzaadolie. Noten en zaden worden normaal aanbevolen omdat ze een gezonde vorm van vet zijn, maar ze zijn rijk aan arginine, een aminozuur dat de uitbraken kan veroorzaken.

Beheer en verminder stress. Stress verzwakt je immuniteit. Als je met name genitale herpes hebt, kan het heel pijnlijk zijn om een ​​seksueel overdraagbare aandoening te hebben. Overweeg lid te worden van een steungroep waar u kunt praten met andere mensen die begrijpen wat u doormaakt. Experimenteer met ontspanningstechnieken zoals yoga, diepe ademhaling, meditatie, zelfhypnose of positieve visualisatie. Oefen regelmatig.

Probeer acupunctuur; het kan infecties helpen bestrijden en de immuniteit verhogen.

Tip

  • Gebruik geen natuurlijke supplementen zonder eerst met uw arts te praten. Het is niet nodig om elk voorgesteld supplement te gebruiken, omdat sommige vergelijkbare voordelen bieden; overleg met een zorgverlener met ervaring in de natuurgeneeskunde is een goede manier om een ​​aanvullend regime te formuleren.


Bekijk de video: Joe DeRisi: Hunting the next killer virus (Mei 2022).