Adviezen

Hoe een rauwe keel te verzachten

Hoe een rauwe keel te verzachten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of uw rauwe keel het gevolg is van griep of een nasale druppel of van een beetje te hard juichen bij een concert de avond ervoor, het brandende gevoel dat u achter in uw keel voelt, is pijnlijk en vervelend. Om de irritatie te verlichten, pak je een paar items die je waarschijnlijk al thuis hebt. Praat echter met uw arts voordat u huismiddeltjes of vrij verkrijgbare medicijnen gebruikt om keelpijn te verminderen, vooral als u een medische aandoening of allergieën heeft.

Gorgelen met zout water. Strooi 1 el. tafelzout in 1 pint warm water en roer tot het zout volledig is opgelost. Neem een ​​mondvol water tegelijk en gorgel zodat het water uw keel raakt en spuug het uit. Ga door totdat je al het water hebt gegorgeld. Herhaal dit een keer per uur.

Nip op heet water met citroen en honing. Verwarm wat water op het fornuis of in de magnetron, giet het in een kopje en voeg naar smaak vers citroensap en honing toe. Roer de vloeistof totdat de honing volledig is opgelost en geniet van het mengsel. Herhaal om de paar uur.

Drink minstens acht glazen water per dag om uitdroging te voorkomen en je keel en stembanden te bevochtigen. Wanneer je stembanden rauw en geïrriteerd zijn, helpt het drinken van meer water.

Adem stoom in. Laat zeer heet water ongeveer een minuut in uw badkamer of gootsteen lopen, sluit vervolgens de gootsteenstop aan en vul de gootsteen met het hete water. Leun over de gootsteen en drapeer een handdoek over je hoofd om de stoom uit het water onder de handdoek te houden. Adem de stoom gedurende 10 minuten in.

Zuig op keelpastilles. Keelpastilles kunnen kruiden zoals pepermunt bevatten, die je keel verdoven. Zuigtabletten zullen ook de speekselproductie verhogen, die je keel smeren en de irritatie verzachten.

Tip

  • Voeg een kleine hoeveelheid honing toe aan een kopje thee om je keel te kalmeren.

    Breng voor een nog intensere stoombehandeling een middelgrote steelpan gevuld met water aan de kook op het fornuis. Schakel de kachel uit zodra het water begint te koken. Leun over de pan en leg een handdoek over je hoofd om de stoom uit het water onder de handdoek te houden. Zorg ervoor dat je gezicht ten minste 8 of 10 inch uit de buurt van de bovenkant van de pan blijft om te voorkomen dat je jezelf verbrandt aan de extreem hete stoom. Adem de stoom gedurende 10 minuten in.

Tip

  • Raadpleeg een arts als uw rauwe keel langer dan een week aanhoudt of als deze gepaard gaat met andere symptomen, zoals uitslag of koorts.

    Geef geen keelpastilles aan kinderen jonger dan 4 jaar.


Bekijk de video: Maak zelf deze crème tegen hoest en verkoudheid met banaan en honing (Mei 2022).