Adviezen

Over de voordelen van kokosolie

Over de voordelen van kokosolie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kokosolie, een voedingsolie uit de kokosnoot, bevat antioxiderende, schimmelwerende, antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen die voortkomen uit het bestaan ​​van caprine, caprylzuur en laurinezuur in de kokosolie. Het lichaam gebruikt deze kokosoliezuren om interne en externe stress, infecties en ziekten te bestrijden. Kokosolie wordt op grote schaal gebruikt voor de voordelen ervan door gewichtsverlies dieters, atleten en alternatieve en conventionele geneeskundigen. Kokosolie verhoogt de energie, onderhoudt het uithoudingsvermogen, laat geen vetafzettingen achter in de slagaders of het hart en heeft een lager calorische gehalte dan veel andere voedingsoliën.

Gewichtsverlies

Kokosolie versnelt de stofwisseling van het lichaam door stress op de alvleesklier te verlichten. Kokosolie bevat gezonde verzadigde vetten die voorkomen dat voedingsmiddelen onvolledig worden verteerd, wat op zijn beurt de enzym- en schildklierfunctie bevordert. Naturopathisch arts Bruce Fife stelt dat door kokosolie te vervangen door andere oliën in recepten, individuen uiteindelijk minder eten omdat de nuttige vetten in kokosolie mensen van nature sneller een voller gevoel geven dan wanneer ze andere dieetoliën hadden ingenomen. Het kokosdieet is niet noodzakelijkerwijs een "dieet" omdat in plaats van de voedselinname van de dieter te beperken of te beperken, het de veel gebruikte geraffineerde vetten vervangt door kokosolie om een ​​levenslang gewichtsreductieplan op te nemen dat is gebaseerd op het gezondere kokosolievet.

Huidverzorging

Hoewel kokosolie is erkend als een kalmerende massageolie voor de huid, is het ook een efficiënte behandeling voor de droge huid die schilfering van de huid uitroeit. Kokosolie is zeer rijk aan vitamine E, die huidblokkades opheft en verschillende huidinfecties zoals psoriasis, acne, eczeem en dermatitis vermindert. Kokosolie remt ook het rimpelen van het gezicht en voorkomt algehele huidverslapping, daarom wordt het veel gebruikt als basis voor huidlotions, zeep en crèmes.

Haar en hoofdhuid

Kokosolie wordt in veel landen al eeuwen als haarconditioner gebruikt. Het is een natuurlijke haarverzachter die ook de hoofdhuid hydrateert. Van kokosolie wordt beweerd dat het helpt bij de hergroei van het haar en wanneer het in de hoofdhuid wordt gemasseerd, verwijdert het luizen, luizen en roos. Volgens A World of Aromatherapy, Ayurvedische, traditionele Indiase geneeskunde, gebruiken artsen warme kokosolie in haar- en hoofdhuidmassages om stress uit te roeien, de geest leeg te maken en het centrale zenuwstelsel te kalmeren.

Bot- en tandgezondheid

Kokosolie verbetert de opname van calcium en magnesium in het lichaam, wat op zijn beurt zeer gunstig is voor de gezondheid van tanden en botten. De verbeterde calciumabsorptie door gebruik van kokosolie houdt tandbederf op en helpt bij de ontwikkeling van sterke tanden. De gecombineerde verhoogde calcium- en magnesiumabsorptie is van groot voordeel voor vrouwen van middelbare leeftijd die mogelijk worden getroffen door osteoporose.

Infecties en ziekten

Volgens het Coconut Research Centre zijn de genezende eigenschappen van kokosolie de grootste van alle voedingsoliën. De Pacifische eilandbewoners en de Aziaten gebruiken op grote schaal kokosolie als traditioneel medicijnbestanddeel. In de Verenigde Staten krijgt het gebruik van medicinale kokosolie momenteel echter nationale aandacht, omdat Amerikaanse onderzoekers kokosolie valideren en virussen zoals aids, griep en mazelen effectief doden, en melden dat kokosolie kan helpen bij het verminderen van symptomen van diabetes, spruw , pancreatitis, cystische fibrose en tal van andere gezondheidsproblemen.