Adviezen

Acryl bovenste gedeeltelijke kunstgebit Vs. Flexibel

Acryl bovenste gedeeltelijke kunstgebit Vs. Flexibel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zowel acryl als flexibele prothesen hebben positieve en negatieve punten voor een persoon om te overwegen. Door deze verschillen te begrijpen en een tandarts te raadplegen, kan een persoon de prothese beter kiezen die het beste aan zijn behoeften voldoet.

Gedeeltelijke bovenste prothesen

Een gedeeltelijk bovengebit is een apparaat dat de boventanden van een persoon vervangt. Terwijl een volledige tandplaat alle bovenste of onderste tanden vervangt, wordt een gedeeltelijke prothese gebruikt om gaten tussen gezonde tanden op te vullen. Gedeeltelijke prothesen worden ook wel een brug genoemd.

Acryl kunstgebitten

Kunstgebitten hebben het voordeel dat ze goedkoop zijn. Het harde acryl veroorzaakt echter veel van de veel voorkomende klachten over kunstgebitten zoals beweging en de daaruit voortvloeiende pijnlijke plekken in de mond. Kunstgebitten zijn ook gemakkelijk te beschadigen; als u ze op een hard oppervlak zoals een gootsteen laat vallen, kunnen ze barsten.

Flexibele kunstgebitten

Het flexibele kunstgebit is een kunstgebit met een hard frame, maar gebruikt een zachter materiaal om aan het tandvlees te passen. Hierdoor geeft het flexibele kunstgebit iets, wat glijden vermindert of elimineert. Het flexibele materiaal hecht beter aan het tandvlees van de drager, waardoor het kunstgebit er natuurlijker uitziet.


Bekijk de video: Flexibel video-endoscopisch biopt (Mei 2022).