Adviezen

Hoe Hydrocolloid Dressing te gebruiken

Hoe Hydrocolloid Dressing te gebruiken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hydrocolloïde verbanden zijn verbanden of wondbedekkingen die een gelvormend middel bevatten, zoals gelatine. De gelmiddelen worden meestal gecombineerd met een polyurethaanschuim of film om een ​​waterdichte, bacteriebestendige en zuurstofbestendige barrière te creëren. Hydrocolloïde verbanden zijn een populair wondverband in ziekenhuizen en artsenpraktijken omdat de verbanden zich hechten aan natte en droge wonden. Populaire merken van hydrocolloïdverbanden zijn RepliCare, Tegasorb en Duoderm. Hydrocolloïde verbanden komen in vellen, gels of poeders, hoewel een hydrocolloïd vel bovenop een gel of poeder moet worden geplaatst.

Maak de wond schoon. De wond moet worden schoongemaakt met een zachte spray van warm water en ontsmettingsalcohol of antibacteriële zeep, indien aanbevolen door een arts of verpleegkundige.

Plaats uw hand of een warm kompres op de wond. Hydrocolloïdverbanden hechten het beste bij kamertemperatuur, dus de wond moet zo dicht mogelijk bij kamertemperatuur zijn zonder bacteriën in de wond te krijgen.

Breng indien nodig de gel of het poeder aan. Desgewenst kan een hydrocolloïde gel of poeder bovenop het hydrocolloïde vel worden geplaatst om een ​​sterkere barrière tussen het vel en de wond mogelijk te maken. Gels en poeders zijn vooral nuttig als wondvullers, als de wond hol is of onder de huid daalt. Een kleine hoeveelheid hydrocolloïde gel kan uit de buis worden geperst en rechtstreeks op de wond worden aangebracht, waar het poeder met water moet worden gemengd voordat het op de wond wordt aangebracht. Breng verschillende druppels water aan en meng met een steriel hulpmiddel totdat het mengsel een tandpasta-achtige consistentie wordt.

Breng het hydrocolloïde vel over de gel of poeder aan, indien gebruikt. Hydrocolloïde vellen kunnen worden gesneden om zich te hechten aan specifieke wondgebieden zoals hielen of vingers, of het vel kan ongewijzigd blijven voor grotere wonden, zoals op armen of benen. Verwijder het verband van het steriele papier eromheen en houd langzaam, met steriele handschoenen, elke zijde van het vel vast. De plaat plakt niet aan handschoenen of andere koele oppervlakken. Raak het hydrocolloïde vel niet aan met uw blote handen of andere huid tijdens het aanbrengen zodat het blijft plakken. Het verband plakt zonder water en terwijl uw lichaamstemperatuur stijgt, zal het laken zich hechten aan het getroffen gebied.

Vervang het verband om de drie tot vijf dagen. Je kunt zien dat het verband moet worden vervangen wanneer het hydrocolloïde vel begint af te pellen rond de zijkanten van de wond, zich een barrière van vuil vormt rond het verband of als er bloed door het hydrocolloïde vel glurt. Was de wond opnieuw voordat u een nieuw hydrocolloïdverband aanbrengt.

Tip

  • Hydrocolloïdverbanden kunnen worden gekocht bij uw plaatselijke drogist of medische winkel.

Tip

  • Als u een ernstige verwonding heeft die niet stopt met bloeden, ga dan naar de arts.


Bekijk de video: Hydrocolloid Wound Dressings (Mei 2022).