Adviezen

De effecten van ontbossing op dieren

De effecten van ontbossing op dieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De toenemende mate van ontbossing is een probleem over de hele wereld. Het beïnvloedt alles in een of andere vorm, inclusief het ecosysteem, de mens en de dieren die leven in de bossen die worden verwoest. De gevolgen van het kappen van duizenden en duizenden hectaren bomen nemen toe naarmate mensen groeien in hun populatie, en de resultaten op lange termijn kunnen verwoestend zijn naarmate meer en meer diersoorten bedreigd worden en afsterven.

Uithongering

Ontbossing is het massaal kappen en kappen van bomen en planten. Omdat veel diersoorten die in de bossen leven herbivoor zijn, zoals giraffen, herten en tapirs, zijn ze gedwongen om te verlaten wat ooit hun thuis was om voedsel te zoeken. Als gevolg hiervan verhongeren velen van hen. Andere keren vragen ze zich het bos uit en naar gebieden waar mensen wonen en worden geraakt door auto's. Ondertussen vinden vleesetende dieren die op plantenetende dieren jagen het moeilijker om voedsel te vinden en sterven ze uit van de dood of dwalen ze af naar door mensen bevolkte gebieden en worden ze gedood.

Veranderend klimaat en habitat

Ontbossing speelt een sterke rol bij het beheer van de atmosferische niveaus van kooldioxide. Volgens het tropisch regenwoudinformatiecentrum van de Michigan State University kan bijna 200 ton koolstofdioxide gemakkelijk worden opgeslagen op slechts één hectare in een regenwoud. Dit is de reden waarom de regenwouden helpen bij het beperken van de effecten van klimaatveranderingen die worden veroorzaakt door broeikasgassen als gevolg van ontbossing. Uitputting van het areaal regenwouden verhoogt de hoeveelheid koolstofdioxide die de atmosfeer binnendringt. Dit heeft veranderingen in het klimaat tot gevolg. Wanneer het broeikaseffect in de loop van de tijd toeneemt, is het resultaat een klimaatverandering die ook kan leiden tot habitatveranderingen voor dieren. Dit vergroot de mogelijkheden van diersoorten die wereldwijd worden bedreigd of zelfs uitsterven.

Gespecialiseerd habitatverlies

Volgens het tropisch regenwoudinformatiecentrum van de Michigan State University kan het verlies van slechts een zeer klein gebied in een regenwoud derhalve leiden tot het uitsterven van diersoorten. De reden is dat vrij vaak dieren die in de regenwouden leven gespecialiseerde habitats nodig hebben. Wanneer er ontbossing optreedt, hebben deze dieren steeds minder gebieden waarin ze kunnen overleven. Wanneer deze gebieden worden vernietigd, gaan de soorten uit.

Brede vertakkingen

Volgens de Earth Observatory-website van NASA hebben verliezen bij diersoorten in de regenwouden enorme gevolgen voor zowel dieren als mensen. Uit studies van genetica onder een veelheid aan verschillende soorten in het regenwoud, kunnen wetenschappers enkele aanwijzingen zien die hen helpen bij het ontdekken van behandelingen voor dodelijke ziekten en ziekten bij zowel dieren als mensen. Wanneer soorten uitsterven door ontbossing, verliezen wetenschappers de mogelijkheid om meer over deze soorten te leren. De diverse soorten die in de regenwouden leven, bieden essentiële informatie die voor alle dieren en mensen een verschil kan maken om in de toekomst te overleven.


Bekijk de video: Amazone regenwoud ontbossing (Mei 2022).