Adviezen

Waarom zijn spieren rond mijn knie strak en pijnlijk?

Waarom zijn spieren rond mijn knie strak en pijnlijk?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je knieën zijn de grootste, zwaarste scharniergewrichten in je lichaam. Omdat zoveel spieren van het bovenbeen in dit gewricht worden ingebracht, kan een veelvoud van factoren pijn en beklemming rond de knie veroorzaken.

Spieren

De hoofdspieren van de dij, de binnenkant van de dij en de buitenkant van de dij komen allemaal direct in de knie of in het gebied direct rond de knie (zie referentie 1). Elke activiteit waarbij intensief gebruik van de beenspieren wordt veroorzaakt, zal een strakheid en pijn in de dij en rond de knie veroorzaken.

Pezen

Er is een uitgebreid netwerk van pezen die alle dijspieren verbinden met de gebieden in en rond de knie. De spanning die op een van de pezen rond de knie wordt uitgeoefend, kan ook aan de overeenkomstige beenspieren trekken, waardoor spanning en pijn op meerdere niveaus ontstaan.

Vloeistof

Vochtophoping rond de knie kan optreden als gevolg van letsel of overmatig gebruik. (Zie referentie 2) Het teveel aan vocht veroorzaakt zwelling, wat beklemming en pijn rond de knie toevoegt die ook kan worden gevoeld in de spieren rondom de knie.

Letsel

Volgens de Mayo Clinic zijn veel voorkomende oorzaken van kniepijn impact op de knie, repetitieve bewegingen of overmatig gebruik, plotselinge bochten of draaipunten, slechte landing door een val of sprong, of degeneratie met de leeftijd. (Zie referentie 3)

Het voorkomen

Regelmatige lichaamsbeweging en rekoefeningen zijn een belangrijke preventieve manier voor kniepijn. Door de spieren rond de knie sterk te houden met gewichtdragende oefeningen en de pezen soepel te houden met uitrekken, kan pijn en beklemming worden verminderd; het helpt ook om verder letsel te voorkomen.


Bekijk de video: Hamstrings verlengen door yoga (Mei 2022).