Adviezen

Particuliere gezondheidszorg Voordelen en nadelen

Particuliere gezondheidszorg Voordelen en nadelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het debat over de beste manier om het gezondheidszorgsysteem van een land te beheren, is een voortdurend probleem in politieke, medische en economische kringen. Terwijl sommige landen kiezen voor een publiek systeem dat wordt gefinancierd door belastingen, reguleren andere landen een particuliere gezondheidszorg die winstgevend is. In beide gevallen moeten beslissingen een evenwicht bieden tussen de behoefte aan toegang tot gezondheidszorg en de kosten van het verstrekken ervan.

Definitie

Particuliere gezondheidszorg verwijst naar een systeem waarin de gezondheidszorg uit particuliere bedrijven bestaat. Dit betekent dat ziekenhuizen, medische praktijken en verzekeraars allemaal actief zijn om winst te maken en te concurreren met andere zorgverleners. Ziektekostenverzekeringen staan ​​centraal in de particuliere gezondheidszorg, omdat polishouders zich hun eigen zorg kunnen veroorloven, aangezien de overheid deze niet aan een groot deel van de algemene bevolking verstrekt.

Voordelen

Particuliere gezondheidszorg gebruikt de economische basisprincipes van vraag en aanbod en concurrentie om zichzelf te reguleren op de open markt. Geen enkele zorgverzekeraar of ziekenhuis kan teveel in rekening brengen voor zijn diensten, omdat consumenten de keuze hebben en ervoor kunnen kiezen om elders zorg of verzekering te zoeken. Bovendien ontlast de particuliere gezondheidszorg de last van het betalen van gezondheidszorg door de overheid, waardoor de kosten en bureaucratie van een federaal geleid systeem worden vermeden.

Nadelen

Particuliere gezondheidszorg is te duur voor miljoenen Amerikanen. Als gevolg hiervan hebben ongeveer 45 miljoen Amerikanen geen ziektekostenverzekering en toegang tot betaalbare zorg, volgens de website Balanced Politics. De Universiteit van Californië merkt op dat de kosten voor gezondheidszorg snel kunnen stijgen, waardoor patiënten weinig andere keus hebben dan in de schulden te gaan om zorg te betalen die ze niet kunnen betalen of de behandeling kunnen staken. Particuliere gezondheidszorg stimuleert een focus op beleid en behandelingen die op de korte termijn winstgevend zijn, in plaats van op die op de lange termijn het meest bijdragen aan de volksgezondheid.

Alternatief

Het belangrijkste alternatief voor een particulier gezondheidszorgsysteem is een openbaar systeem waarin de overheid gratis gezondheidszorg beschikbaar stelt aan alle burgers. Overheden over de hele wereld, inclusief de meeste geïndustrialiseerde landen in Europa, bieden een vorm van openbare gezondheidszorg. Deze systemen ontvangen uitgebreide financiering van de federale overheid en zorgen ervoor dat geen burgers onverzekerd blijven.

Misvattingen

In het kader van een particulier gezondheidszorgstelsel kan de overheid voor sommige burgers nog steeds een ziektekostenverzekering verstrekken of zorg financieren. Dit is het geval in de Verenigde Staten, waar de particuliere zorgsector een belangrijke industrie is, maar overheidsprogramma's zoals Medicare en Medicaid goedkope respectievelijk gratis zorg bieden aan ouderen en consumenten met een laag inkomen. Tegelijkertijd kunnen landen met openbare gezondheidszorg particuliere zorgaanbieders nog steeds toestaan ​​om consumenten te bedienen die bereid zijn meer te betalen voor snellere toegang tot grondigere diensten en behandelingen.


Bekijk de video: Minder hypotheek door Private Lease - Z TODAY (Mei 2022).