Adviezen

Gaat Ringworm ooit weg?

Gaat Ringworm ooit weg?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ringworm is een schimmelinfectie van de huid die vaak verschijnt als uitslag of ring op verschillende delen van het lichaam. Vanwege de vaak jeukende en lelijke aard van ringworm en de weken en soms meerdere behandelingen die nodig zijn om op te ruimen, kan het soms lijken dat een ringworminfectie nooit zal verdwijnen. Ringworm verdwijnt echter uiteindelijk wanneer de voorgeschreven behandelingskuur correct wordt gevolgd.

Oorzaken

Ringworm wordt veroorzaakt door een schimmel die zich op het huidoppervlak nestelt en zich manifesteert in uitslag. Zowel mensen als dieren dragen en dragen ringworm over en het wordt door huid-op-huid contact geleid. Ringworm kan overal worden overgedragen door iedereen die besmet is, maar wordt vaak aangetroffen op scholen en onder atleten vanwege de hoeveelheid fysiek contact dat optreedt.

Vormen

Er zijn verschillende vormen van ringworm die qua uiterlijk variëren, afhankelijk van waar op het lichaam de infectie optreedt. De karakteristieke platte, ringvormige uitslag kan overal op het lichaam voorkomen. Het type ringworm dat op de hoofdhuid verschijnt, is droog en schilferig en kan kale plekken creëren. Een korstige vorm van ringworm gepaard met zwelling verschijnt op de delen van het gezicht en de hals die worden bedekt door gezichtshaar. Het type ringworm dat bekend staat als jock itch verschijnt in de lies en het bovenbeen en ziet er meestal roodbruin uit.

Diagnose

Hoewel ringworm in de eigenlijke ringvorm gemakkelijk visueel kan worden gediagnosticeerd, is het verstandig om een ​​arts te raadplegen voor een stevige diagnose van ringworm in een van zijn vormen. Omdat het zich manifesteert als uitslag, kan deze schimmelinfectie vrij veel lijken op veel andere vormen van dermatitis zoals eczeem en psoriasis. Om een ​​verkeerde diagnose en daaropvolgende onjuiste behandeling te voorkomen, kan een huidschraapsel worden uitgevoerd voor verder onderzoek.

Behandeling

Ringworm kan worden behandeld met vrij verkrijgbare zalven, zalven op recept en orale medicatie. OTC-behandelingen mogen alleen in milde gevallen worden gebruikt en er moet een recept worden gezocht als het niet binnen twee weken verdwijnt. Een voorgeschreven crème mag niet worden stopgezet vóór het einde van de voorgeschreven hoeveelheid tijd, zelfs als de huid helder wordt. Orale medicijnen worden gebruikt voor bepaalde vormen van ringworm en wanneer ringworm die lokaal is behandeld niet duidelijk is. Receptbehandelingen, zowel actueel als oraal, kunnen vier tot acht weken duren voordat een ringworminfectie is verdwenen.

Reoccurence

De hoge mate van herhaling met ringworm is wat mensen vaak in ergernis afvraagt: gaat ringworm ooit weg? Wanneer ringworm alleen wordt behandeld totdat de visuele tekenen verdwijnen, kan de schimmel nog steeds zeer aanwezig zijn op het oppervlak van de huid, wat leidt tot recidieven van de lelijke en ongemakkelijke uitslag. Volg de voorgeschreven behandelingskuur tot het einde om de kans te verkleinen dat uw ringworm opnieuw verschijnt.

Het voorkomen

Er is geen zekere manier om ringworm te voorkomen vanwege de huid-op-huid aard van zijn verspreiding. Opflakkeringen van ringworm in het kruisgebied kunnen echter worden verminderd door te proberen te voorkomen dat het gebied te warm en vochtig wordt. Dit kan het dragen van boxers in plaats van slips voor mannen en het dragen van ademende stoffen en het vermijden van panty's voor vrouwen betekenen.