Adviezen

Gezondheidsrisico's met een hoogspanningstransformator

Gezondheidsrisico's met een hoogspanningstransformator


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een hoogspanningstransformator is een soort elektrische transformator. De basisfunctie van een elektrische transformator is om elektrische energie om te zetten in bruikbare vormen. Wanneer het een groot aantal elektronen omzet in een laag aantal of vice versa, kan elektriciteit die hierdoor wordt geproduceerd, worden getransporteerd. De sterkte van elektrische transformatoren varieert van die nodig zijn voor individuele elektriciteitsproductie tot grote transformatoren die worden gebruikt in energiecentrales, die een output hebben van vele tonnen en kilotons. Over het algemeen is het vermogen extreem hoog wanneer het bij de bron wordt geproduceerd en zwakker naarmate het zijn bestemming nadert. Een hoogspanningstransformator is echter niet zonder een paar gezondheidsrisico's.

Leukemie

Opkomende studies suggereren dat elektromagnetische velden die hoogspanningstransformatoren kunnen uitzenden radon dragen, wat een oorzaak is van leukemie, en dat kinderen een groter risico lopen dan volwassenen. Dit verband tussen leukemie en hoogspanningstransformatoren blijft echter onduidelijk en studies van het International Agency for Research on Cancer (IARC), uitgevoerd over een periode van vijf jaar, hebben bevestigd dat er op zijn best een indirect verband bestaat tussen deze twee. Oncologisch onderzoek evalueert ook de mogelijkheid dat, hoewel elektromagnetische veldgolven niet sterk genoeg zijn om kanker te veroorzaken, ze kunnen namelijk kanker bevorderen en kwaadaardige cellen, indien aanwezig, zeer snel vermenigvuldigen.

Neurologische problemen

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat degenen die binnen een mijl van een hoogspanningstransformator leven neurologische aandoeningen kunnen ontwikkelen. Blootstelling aan elektromagnetische veldgolven, zelfs zwakke, kan het chemische evenwicht van de hersenen en het vermogen van het immuunsysteem om ziekten te bestrijden aantasten.

Andere vormen van kanker

Sommige wetenschappers onderzoeken ook het mogelijke verband tussen elektromagnetische veldgolven en het verlies van een stof genaamd melatonine, waarvan bekend is dat het het uitbreken van veel kwaadaardige aandoeningen, met name borstkanker, onderdrukt en voorkomt. Vanaf 2010 is er geen sluitend bewijs, maar er wordt aangenomen dat de vernietiging van deze melatonine veroorzaakt door hoogspanningstransformatoren dus kan bijdragen aan het risico op het ontwikkelen van dit soort kankers.