Info

Verbrand je zoveel calorieën die bergafwaarts rennen?


De meeste hardlopers kijken eenvoudig naar de heuvels: het is gemakkelijker om naar beneden te gaan dan om naar boven te gaan. Dit is over het algemeen waar, maar er is een uitzondering op de regel. Terwijl bergafwaarts rennen nooit zoveel calorieën verbrandt als rennen in een vlak vliegtuig of bergop rennen, is er een punt waarop afdalen een verhoogd aantal calorieën begint te verbranden.

Klassieke Weergave

De klassieke overtuiging over een helling ten opzichte van een daling komt van een onderzoek uit 1963 dat is gepubliceerd in het "Journal of Applied Physiology." Deze studie onderzocht de calorieverbranding van hardlopers in verschillende kwaliteiten, van een helling van 15 procent tot een daling van 20 procent. Deze studie wees uit dat - zoals velen zouden vermoeden - de energiekosten van bergopwaarts stijgen naarmate de helling steiler wordt, en de energiekosten van bergafwaarts dalen naarmate de helling steiler wordt.

Beperking

Verder onderzoek heeft grenzen gesteld aan dit intuïtieve model. Een onderzoek uit 2002 in het "Journal of Applied Physiology" wees uit dat het model in het algemeen werkt, maar dingen veranderen wanneer de daling steiler wordt dan 15 procent. Op dit punt begint het energieverbruik te stijgen, hoewel het nooit hetzelfde niveau bereikt als lopen op een vlak vlak of een helling.

Reden voor verhoogde calorieverbranding

Op het eerste gezicht is het niet logisch dat hardlopen meer calorieën zou verbranden naarmate de daling steiler wordt. Maar de verklaring is geworteld in de biomechanica van hardlopen. Bij deze steile dalingen verlies je het "slingerachtige" momentum van je benen slingeren, waardoor je gedwongen wordt om meer energie te gebruiken tijdens het rennen. Volgens de auteurs van de studie uit 2002 veranderen de biomechanica van rennen en lopen zo sterk bij deze achteruitgang dat het misschien niet juist is om de bewegingen zelfs te zien als rennen of lopen; zoals de auteurs het zeggen: "We vragen ons af of het legitiem is om op de steilste hellingen te spreken van" wandelen "of" rennen ".

Voordelen van Decline Running

Volgens een artikel van endurance coach Troy Jacobson op zijn website zijn er meerdere voordelen aan training op afdalingen, ongeacht de calorieverbranding. Volgens Jacobson helpt het bergafwaarts rennen om een ​​sneller beenverloop en voetaanslag te oefenen - een sleutel tot sneller rennen. Oefenen op afdalingen kan je ook helpen sneller te rennen op afdalingen van races, waardoor je langzamere afdalingen in een heuvelachtige race kunt goedmaken. Volgens Jacobson kan het oefenen van afdalingen ook de pijn na de race verminderen die meestal wordt geassocieerd met heuvelachtige banen.