Adviezen

De effecten van carbolzuur op het lichaam

De effecten van carbolzuur op het lichaam


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Carbolzuur beïnvloedt het menselijk lichaam op verschillende manieren. Het was oorspronkelijk een antimicrobiële verbinding. Halverwege de 19e eeuw gebruikte de Amerikaanse chirurg Joseph Lister carbolzuur om wonden schoon te maken en te kleden, meldt MedicineNet.com. Wanneer het wordt toegediend in verdunde sterkte, is het bijzonder nuttig als plaatselijke verdoving en kan het kiespijn verlichten. Wanneer het in meer geconcentreerde formuleringen wordt toegepast, kan carbolzuur zich echter als een gif gedragen, in welk geval het met ernstige gevolgen op het zenuwstelsel van het menselijk lichaam is gericht.

Carbolzuurvergiftiging

Het innemen van oraal sterk carbolzuur veroorzaakt acute gastro-enteritis (ontsteking van de maag en darmen), wat leidt tot braken, collaps en dood. Bij inname van het zuur activeert het de vasculaire motor en ademhalingscentra en daarna treedt verlamming snel op. Het hart vertraagt ​​ook tot het punt van verlamming. De ademhaling stopt na een verhoogd ademhalingspatroon. Alle reflexen saboteren in wezen totdat de hersenen en het ruggenmerg volledig worden ingedrukt en coma ontstaat.

Ademhalingsverlamming

Carbolzuur beïnvloedt de ademhaling omdat het in het lichaam oxideert. De longen verdrijven het zuur gedeeltelijk in de vorm van gas en de nieren verdrijven het in de vorm van urine. Carbolzuur geeft urine een rokerige kwaliteit. Een gemiddelde dosis van de stof heeft de neiging om de ademhaling te stoppen of te verlammen, terwijl een grotere hoeveelheid zuur het hart stopt met kloppen. Het veelbetekenende teken dat een persoon stierf aan carbolzuurvergiftiging zit in het bloed. Na de dood krijgt het bloed een buitengewoon donkere kleur en zal het niet stollen of stollen.

Medicinale effecten

Niet langer gebruikt als een antisepticum omdat andere, effectievere middelen het hebben vervangen, heeft carbolzuur tegenwoordig vele andere effectieve medicinale toepassingen. Als een oplossing van 5 procent verlicht het jeuk aan de huid, meldt Henriette's kruidenpagina. Als een oplossing van 1 procent werkt het als een gorgeldrank. Het is effectief tegen de keelpijn van tonsillitis. Het is bewezen veilig en effectief tegen misselijkheid en braken wanneer het wordt ingenomen als een dosis van een kwart graan. Ook dient het in een zeer verdunde oplossing tot 5 procent als een spray voor chronische longinfecties. Andere problemen waarop het zich richt zijn abcessen, endometritis, parasitaire huidziekte, synovitis en zweren.