Adviezen

Diabetische zenuwpijn Symptomen


Diabetische zenuwpijn staat bekend als diabetische neuropathie. Volgens het National Diabetes Information Clearinghouse heeft 60 tot 70 procent van de diabetici neuropathie, een aandoening die zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Diabetes veroorzaakt schade aan de zenuwen, wat resulteert in pijn en tintelingen. Diabetici met een slechte glucosecontrole hebben het grootste risico op het ontwikkelen van diabetische zenuwpijn. Een combinatie van factoren leidt tot diabetische neuropathie. De pijnlijke toestand kan elk orgaan in het lichaam aantasten.

Gevolgen

De effecten van diabetische neuropathie kunnen worden uitgeschakeld en zijn afhankelijk van de getroffen delen van het lichaam. Gevoelloosheid, tintelingen en spierverspilling door gebrek aan mobiliteit verergeren in de loop van de tijd. De effecten kunnen vroeg in de ontwikkeling van zenuwschade onopgemerkt blijven. Zenuwpijn geassocieerd met diabetes kan ernstig worden.

Oorzaken

Diabetici die op jongere leeftijd worden gediagnosticeerd, lopen meer kans op zenuwbeschadiging. Men denkt dat roken en alcoholconsumptie bijdragen aan zenuwpijn bij diabetici. Ontsteking van de bloedvaten, vooral bij diabetici met een slecht gereguleerde bloedsuikerspiegel, leidt tot ergere zenuwbeschadiging. Wanneer bloedvaten ontstoken en ziek zijn door de effecten van diabetes, vermindert de bloedtoevoer naar de zenuwen en veroorzaakt schade. Er kunnen genetische factoren zijn die ervoor zorgen dat mensen met diabetes diabetische zenuwpijn ontwikkelen.

Soorten

Er zijn verschillende soorten zenuwbeschadiging of diabetische neuropathie. Diabetische zenuwpijn wordt veroorzaakt door perifere neuropathie, die de ledematen beïnvloedt. Een ander type wordt proximale neuropathie genoemd die pijn in de dijen, heupen en billen veroorzaakt. Focale neuropathie kan een specifieke groep zenuwen beïnvloeden en pijn veroorzaken in elk deel van het lichaam.

Symptomen

Kramp, scherpe pijn, branderig gevoel, tintelingen en pijn bij aanraking zijn symptomen van perifere neuropathie die diabetische zenuwpijn veroorzaakt. De symptomen zijn vaak 's nachts erger. Been- en armzwakte kunnen optreden. Verlies van gevoel is gebruikelijk, waardoor verwondingen soms onopgemerkt blijven. Reflexen kunnen verminderd zijn. Perifere neuropathie begint meestal in de onderste ledematen, met name de voeten.

Behandeling

Antidepressiva worden vaak gebruikt om zenuwpijn geassocieerd met diabetes te behandelen. Vaak voorgeschreven medicatie tegen aanvallen kan neuropathie van diabetes verlichten, waaronder gabapentine, carbamazepine, lamotrigine en pregabaline. Verdovende pijnstillers kunnen nodig zijn.

Preventie / Solution

Diabetici moeten een jaarlijks examen hebben om te screenen op de tekenen van diabetische neuropathie. Regelmatige bezoeken aan de podoloog zijn vooral belangrijk om de progressie van diabetische zenuwpijn te voorkomen en te controleren op verwondingen die mogelijk niet genezen door verlies van gevoel. Uw arts zal uw voeten onderzoeken op gevoel, warmte, bloedsomloop en beweging. U moet pijn die diabetische zenuwpijn is aan uw arts melden.


Bekijk de video: Diabetes: voet pijnen en been krampen: effectieve behandeling ervan (Januari- 2022).