Adviezen

Groeien huidtags terug?

Groeien huidtags terug?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Huidlabels of acrochordons zijn goedaardige, vleeskleurige gezwellen die meestal voorkomen in gevouwen delen van de huid, zoals de nek, onder de armen en borsten, in de lies en op de oogleden. Huidlabels groeien vaak op een kleine steel (steel) en variëren in grootte van 2 mm tot 5 cm. Ze komen vaak voor bij mensen met diabetes en de incidentie neemt toe met de leeftijd en zwangerschap. Volgens J.A. Neville en G. Yosipovitch in "Manual of Dermatologic Therapeutics," een onderzoek naar huidtags toonde aan dat 80 procent geassocieerd was met humaan papillomavirus.

Herhaling

Hoewel huidtags zelden kwaadaardig zijn, kunt u ervoor kiezen om ze om cosmetische redenen te laten verwijderen of om irritatie te verminderen als ze zich in een gebied bevinden waar kleding of lichaamsdelen er tegenaan wrijven. Everyday Health (Harvard Health Publications) beschrijft verschillende verwijderingsprocedures. Eenmaal correct verwijderd, komen skin-tags zelden terug op dezelfde site, maar anderen kunnen zich elders ontwikkelen.

Schaar verwijderen

Huidlabels zijn vaak erg klein, vooral op de nek en onder de armen en borsten; deze kunnen vaak met een steriele schaar worden afgesneden. Een klein verband kan voldoende zijn om het bloeden te stoppen. Als de laesie echter groter is, ontvangt u mogelijk vóór de verwijdering een lokaal verdovingsmiddel en kan de arts het open gebied dichtschroeien of verbranden om het af te sluiten. Na het verwijderen van grotere laesies kunnen lichte littekens achterblijven.

Ligatie

Kleine huidlabels met stengels kunnen worden afgebonden met hechtmateriaal of koperdraad. Dit onderbreekt de bloedsomloop zodat het huidlabel sterft en uiteindelijk eraf valt. Dit werkt goed met zeer kleine huidlabels en laat weinig littekens achter, maar is pijnlijk voor grotere laesies.

Cryochirurgie

Cryochirurgie verwijdert ook met succes huidtags en kan worden gebruikt voor iets grotere laesies. U kunt vóór de ingreep een plaatselijke verdoving krijgen. De arts spuit het huidlabel 30 seconden lang met vloeibare stikstof, wacht 2 tot 5 minuten en spuit dan opnieuw, soms de procedure een derde keer herhalend. Cryochirurgie bevriest het weefsel, dat na ongeveer 24 uur sterft en vervolgens begint af te slinken. Het gebied geneest meestal volledig in vier tot zes weken.

Curettage met cauterisatie

De arts kan een speciale gebogen curette gebruiken om een ​​huidlabel uit te scheppen en / of weg te schrapen. Vervolgens maakt een elektrodessicatie-instrument de open gebieden dicht en dicht deze af. Deze methode is vooral handig voor meerdere laesies van verschillende grootte. Genezing vindt plaats in twee tot vier weken. Currettage met cauterisatie wordt meestal gebruikt op delen van het lichaam die niet worden blootgesteld, omdat dit kan leiden tot littekens.

Uitsnijding

Zeer grote (2 cm tot 5 cm) skin-tags kunnen excisie vereisen. De arts beheert een lokaal verdovingsmiddel en snijdt de laesie weg met een scalpel en hecht de wond, waardoor een litteken achterblijft nadat de genezing is voltooid.

Waarschuwing

Probeer niet zelf huidtags te verwijderen vanwege het gevaar van infectie en bloedingen. Als de skin-tag niet volledig is verwijderd, kan deze ook terugkeren.


Bekijk de video: Afkicken van alcohol en drugs met I AM door Roxane (Mei 2022).