Adviezen

Tekenen van je menstruatie komen

Tekenen van je menstruatie komen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Premenstrueel syndroom (PMS) is de term die wordt gebruikt voor de symptomen die veel jonge meisjes en vrouwen ervaren ongeveer een of twee weken voordat hun menstruatie elke maand begint. De symptomen kunnen nuttig zijn bij het bepalen wanneer een periode komt. Voor meisjes die nog niet ongesteld zijn, zijn puberteitssymptomen een belangrijk teken dat er binnenkort een kan komen.

Tekenen dat je eerste menstruatie komt

Er zijn veel verschillende wijzigingen die zich voordoen voordat u aan uw eerste menstruatie begint. U kunt bijvoorbeeld vaginale afscheiding opmerken samen met de groei van haar onder uw armen en in uw schaamstreek. Je merkt misschien ook dat je een groeispurt hebt gehad en dat je borsten groter worden.

Indicatoren

Als u elke maand regelmatig ongesteld bent, kan het gemakkelijk zijn om te weten wanneer uw menstruatie eraan komt, aangezien u 28 dagen meetelt vanaf het begin van uw vorige menstruatie. Voor sommige vrouwen kunnen periodes onregelmatig zijn en het is moeilijk om te weten of voorbereid te zijn op je menstruatie. Er zijn echter veel indicatoren die hierbij kunnen helpen. Het kan zijn dat u ongeveer een week of twee weken merkt voordat uw menstruatie begint met acne, opzwellen van de maag, borst- en rugpijn, vermoeidheid, constipatie, diarree of hoofdpijn. Een van de belangrijkste tekenen is depressie en gevoelens van stress. Als u rekening houdt met deze symptomen, kunt u bepalen wanneer uw menstruatie gaat beginnen.

Premenstrueel syndroom en vrouwen

De exacte oorzaak van PMS is nog niet vastgesteld; er wordt echter gesuggereerd dat de fluctuatie in hormoonspiegels tijdens de menstruatiecyclus van een vrouw de oorzaak is. Als u PMS-symptomen ervaart, zijn er veel manieren om de pijn te verminderen. Bijvoorbeeld, het eten van een gezond dieet van groenten en fruit, het verminderen van uw zoutinname en het drinken van veel water kan de symptomen minimaliseren. Bovendien kan sporten helpen stress te verminderen. Als u ernstige symptomen heeft, zijn er receptvrije medicijnen.


Bekijk de video: Symptomen eerste menstruatie (Mei 2022).