Adviezen

Contrast versus Niet-contrast in MRI

Contrast versus Niet-contrast in MRI


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Magnetische resonantiebeeldvorming, MRI genoemd, is een type medische scan die wordt gebruikt om afbeeldingen van het lichaam te maken, vergelijkbaar met een röntgenfoto of computertomografie (CT) -scan, maar zonder straling te gebruiken, volgens de National Institutes of Health, een agentschap van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services.

Soorten

Er zijn twee hoofdtypen van MRI-scan, contrast en niet-contrast. Het primaire verschil is dat contrast-MRI's vereisen dat een contrastkleurstof (op basis van gadolinium) voorafgaand aan de scan intraveneus wordt toegediend.

Voordelen zonder contrast

Non-contrast MRI's bieden een levensvatbare optie voor beeldvorming van het lichaam voor zwangere of nier-aangetaste patiënten, omdat gadolinium niet wordt aanbevolen voor beide groepen. Fortherecordmag.com meldt dat niet-contrast-MRI's ook vergelijkbare of superieure afbeeldingen kunnen bieden als contrast-MRI's voor activiteit van bloedvaten.

Contrast voordelen

Contrast-MRI's worden als superieur beschouwd voor specifieke problemen, zoals hersentumoren of laesies en zijn de favoriete keuze na een rugoperatie, omdat de kleurstof voor deze gebieden een grotere beeldhelderheid biedt.

Scan duur

Een argument tegen MRI's zonder contrast is dat ze langer duren. Fortherecordmag.com merkt echter op dat technologische vooruitgang in combinatie met het weglaten van een pre-scan injectie en wachttijd de totale geïnvesteerde tijd ongeveer hetzelfde kan maken.

De toekomst

Vanaf 2008 waren Toshiba en GE volgens fortherecordmag.com beide betrokken bij de ontwikkeling van non-contrast MRI, door het ontwikkelen van nieuwe apparatuur, software en technieken.


Bekijk de video: MRI-scan - Wat kun je verwachten bij een MRI? (Mei 2022).