Adviezen

Tekenen van het krijgen van je eerste menstruatie

Tekenen van het krijgen van je eerste menstruatie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je eerste menstruatie krijgen is iets dat elk meisje overkomt. De leeftijden variëren - het kan gebeuren bij meisjes zo jong als 8 of zo oud als 14. Meisjes moeten onthouden dat het lichaam van elk individu groeit en rijpt in zijn eigen tempo. Meisjes moeten zich geen zorgen maken of haast hebben omdat hun vrienden ongesteld zijn geworden en zij niet. Het is belangrijk om de tekenen te kennen van het krijgen van je eerste menstruatie en om voorbereid te zijn wanneer het gebeurt. Moeders moeten met hun dochters over hun menstruatie praten en de benodigde benodigdheden beschikbaar hebben.

Wat is een periode

De wetenschappelijke naam voor je menstruatie is een menstruatiecyclus. De menstruatiecyclus beschrijft het proces waarbij het lichaam zichzelf bevrijdt van onnodig bloed en weefsel. Het bloed en weefsel verlaat het lichaam omdat het niet langer nodig is. De eerste menstruatie van een meisje, genaamd menarche, geeft aan dat ze zich ontwikkelt tot een vrouw en dat haar lichaam zich klaarmaakt om in de toekomst een baby te krijgen. Talloze namen zijn gebruikt voor de menstruatiecyclus. De meest voorkomende naam is de periode. De periode kan af en toe "de vloek" worden genoemd - maar het is absoluut geen vloek. Het wordt ook wel "die tijd van de maand" of "mijn cyclus is ingeschakeld" genoemd. Tieners gebruiken af ​​en toe codes als 'mijn vriend bezoekt'. De meeste groepen vrienden verzinnen hun eigen codenaam om elkaar te laten weten dat ze ongesteld zijn.

Puberteit

Er is geen duidelijk teken dat je op het punt staat je eerste menstruatie te krijgen. U zult verschillende tekenen en symptomen ervaren. Zodra de puberteit begint, zal je lichaam zowel binnen als buiten veranderingen ondergaan. Puberteit verwijst naar de fysieke veranderingen in het lichaam van een meisje. Puberteit wordt geïnitieerd door een chemisch proces dat zich van de hersenen naar het voortplantingssysteem verplaatst. Puberteit is een zeker teken dat je op weg bent naar volwassenheid.

Borstontwikkeling

Rond de leeftijd van ongeveer 10 1/2, of eerder voor sommige meisjes, beginnen de borsten zich te ontwikkelen. Typisch wanneer dit begint, krijgt een of beide borst een kleine zachte klont onder de tepelhof. Deze fase wordt thelarche genoemd. Dit is het eerste teken van het begin van de puberteit.

Schaamhaar

Schaamhaar is de volgende fase in de puberteit. Haar begint meestal te groeien in de schaamstreek en vervolgens onder de armen. Tijdens de eerste fase van schaamhaargroei zijn er slechts een paar haren. Binnen zes tot 12 maanden is het grootste deel van het schaamhaar ingegroeid. Bij sommige meisjes verschijnt het schaamhaar voordat de borsten beginnen te groeien.

Andere tekens

Een ander zeker teken dat je menstruatie dichterbij komt, is een dikke, witte slijmafscheiding uit je vagina. Dit begint normaal ongeveer zes maanden vóór uw eerste cyclus. U kunt ook last krijgen van krampen, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel of andere symptomen.

Menstruatie

Het duurt meestal ongeveer twee tot twee en een half jaar voordat de eerste periode van een meisje begint nadat de borsten zich beginnen te ontwikkelen. Dit zijn echter slechts schattingen. Maak je geen zorgen als je menstruatie niet als een uurwerk begint. Wees geduldig en onthoud dat het meer of minder tijd voor je kan kosten. De eerste paar maanden kan je cyclus onregelmatig zijn of kun je een maand of twee gaan zonder er een te hebben. Dit is niets om je zorgen over te maken, tenzij je seksueel actief bent.


Bekijk de video: Symptomen eerste menstruatie (Mei 2022).