Adviezen

Hoe een bron te ontwikkelen voor een drinkwaterbron

Hoe een bron te ontwikkelen voor een drinkwaterbron


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u in een landelijk of onderontwikkeld gebied woont, kan een bron uw beste natuurlijke waterbron zijn. Maar het gebruik van een veer voor je water is niet zo eenvoudig als het verzamelen of omleiden. Om het bronwater te gebruiken en het veilig te houden voor gebruik, moet u het beschermen tegen verontreinigingen die door dieren of via andere bronnen zijn geïntroduceerd. Ontwikkel uw bron voor gebruik als waterbron door de stroom te regelen. Je kunt op verschillende manieren een veer ontwikkelen.

Ontwikkel een geconcentreerde lente

Graaf het gebied rond de lente uit, start de heuvel vanaf de lente naar een punt waar het water minstens drie voet onder de grond stroomt, of op een punt waar je rots onder de grond raakt.

Bekleed het gebied met grind om een ​​grindbed te maken. Het grindbed vormt een reservoir om de waterstroom te onderscheppen.

Installeer een scheidingswand van beton of kunststof aan de benedenzijde van de helling. Installeer een scheidingswand van beton of plastic. Voeg een pijp toe op een laag punt in de scheidingswand om water op te vangen en in de springbox te kanaliseren. Zorg ervoor dat het water niet achteruit gaat achter de scheidingswand.

Ontwikkel een kwellente

Graaf meerdere testgaten bergop uit de kwelveer. Zoek het punt waar de aardlaag onder de watervoerende laag ongeveer drie voet van het oppervlak is.

Graaf een sleuf van twee voet breed over de helling tot een diepte van zes centimeter onder de waterdragende laag en strek zich vier tot zes voet uit voorbij het lekgebied aan elke kant. Leg een collectortegel van vier inch neer en vul het gebied rond de tegel met grind.

Verbind de collectortegel met een 4-inch lijn die naar de springbox leidt. De opening voor de doos moet zich onder het niveau van de collectortegel bevinden.

Je moet een springbox vinden. Het moet waterdicht zijn en een nauwsluitende afdekking hebben. Het moet minstens vier voet lang zijn en zou minstens één voet boven de grond moeten stijgen wanneer begraven. De veerbox moet worden geleverd met een uitlaatpijp en een overlooppijp.

Tip

  • Misschien wilt u aanvullende maatregelen nemen om te voorkomen dat uw bronwater besmet raakt. Dit omvat het omleiden van al het oppervlaktewater ver weg van de veer, het construeren van een sloot voor omleidingsafleiding om de afvoer van het oppervlak af te leiden en een gebied op minstens 100 voet rond de veer in alle richtingen af ​​te schermen.


Bekijk de video: Waterschap de Dommel vist van alles uit het rioolwater (Mei 2022).