Info

Hoe onderhuids vet te verbranden


Je lichaam bevat drie vormen van buikvet: retroperitoneaal, visceraal en subcutaan. Visceraal vet ligt onder spierweefsel rond interne organen, terwijl retroperitoneaal vet achter de buik langs de rug wordt gevonden. Onderhuids vet bevindt zich onder de huid - het is het vet dat je fysiek kunt pakken. Het verbranden van onderhuids vet vereist een combinatie van goed eten, krachttraining en cardiovasculaire oefening.

Stap 1

Verminder uw calorische consumptie met minstens 500 calorieën per dag. Een pond lichaamsvet bestaat uit 3500 calorieën. Om een ​​pond vet te verliezen, moet je daarom 3.500 calorieën verbranden door een combinatie van dieet en lichaamsbeweging. Als u bijvoorbeeld doorgaans 2500 calorieën per dag verbruikt door uw dagelijkse calorie-inname te verminderen tot 2000 calorieën per dag, verlaagt u uw inkomende calorieën met 3500 per week. Focus op het consumeren van complexe koolhydraten zoals groenten, volle granen en fruit, evenals magere eiwitten.

Stap 2

Voer 30 tot 60 minuten matig-intensieve cardiovasculaire activiteit per dag uit om het gewicht onder controle te houden en vetverlies te bevorderen. Het december 2006 nummer van "Harvard Health Publications" schetst een studie van het Duke University Medical Center waarin proefpersonen die 20 mijl per week jogden, onderhuids en visceraal vetverlies leden. Als je zou joggen met 4,5 mijl per uur, zou het 13 minuten duren om een ​​mijl te voltooien. Het voltooien van 20 mijl per week in dit tempo bestaat uit 260 minuten. Wanneer het wordt gedeeld door zeven dagen per week, valt het totaal uiteen in iets meer dan 37 minuten per dag. Daarom zou het mogelijk zijn om de gezondheidsvoordelen van het Duke University Medical Center te ontvangen door minder dan 40 minuten te joggen per dag.

Stap 3

Doe minstens twee keer per week aan krachttrainingsoefeningen die alle belangrijke spiergroepen targeten. Gewichtstraining bouwt niet alleen spiermassa op, maar helpt ook bij het verbranden van calorieën. Een studie gepubliceerd in de juli 2007 editie van "Geneeskunde en Wetenschap in Sport en Oefening" probeerde de effecten van gewichtstraining op onderhuids vetverlies te bepalen. De deelnemers, 45 mannen en 59 vrouwen, ondergingen 12 weken weerstandstraining op de ene arm en vermeden training op de andere arm. Deze studie wees uit dat zowel mannen als vrouwen onderhuids vetverlies vertoonden in de getrainde arm in vergelijking met de ongetrainde arm. De studie suggereert dat mannen en vrouwen enige vorm van onderhuids vetverlies kunnen ervaren door krachttraining.

Stap 4

Voer buikoefeningen twee tot drie keer per week uit. Hoewel het trainen van de buikstreek niet direct zal leiden tot het verdwijnen van onderhuids en visceraal vet, stelt de American Council on Exercise dat het je romp en rug stabiliseert. Sterke buikspieren zijn belangrijk om rugpijn en accidenteel letsel te voorkomen.

Tip

  • Houd een voedingsdagboek bij om uw dagelijkse calorie-inname bij te houden.