Adviezen

Te vermijden voedingsmiddelen met hyperthyreoïdie

Te vermijden voedingsmiddelen met hyperthyreoïdie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hyperthyreoïdie is een aandoening waarbij te veel schildklierhormoon wordt geproduceerd. Het metabolisme versnelt en veroorzaakt chemische reacties in het lichaam om te versnellen. Om te voorkomen dat hyperthyreoïdie erger wordt, moeten bepaalde voedingsmiddelen worden vermeden.

Allergenen

Allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen zoals tarwe, soja, maïs en zuivelproducten kunnen hyperthyreoïdie erger maken. Andere allergeen veroorzakende voedingsmiddelen zijn conserveermiddelen en chemische additieven.

Natuurlijk

Voedingsmiddelen die de schildklierfunctie verstoren, moeten worden vermeden. Deze omvatten spinazie, broccoli, raap en mosterdgroen, kool, bloemkool en pinda's.

Verfijnd

Hyperthyreoïdie kan verergerd worden door bepaalde geraffineerde voedingsmiddelen te consumeren. Deze verfijnde voedingsmiddelen om te vermijden zijn suiker, pasta en witbrood.

Jodium

Jodium kan de productie van schildklierhormonen blokkeren, dus vermijd dingen te consumeren die grote hoeveelheden jodium bevatten. Dit omvat schelpdieren en hoestmedicijnen.

Andere producten

Hyperthyreoïdie kan verergerd worden door te veel alcohol, tabak of cafeïne te consumeren. Vermijd deze producten en praat met een arts voordat u cafeïne consumeert.