Adviezen

Oogstafwijkingen

Oogstafwijkingen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Visie belemmerd door een infectie is eng. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention worden steeds moeilijker te doden stafylokokinfecties steeds algemener - deels vanwege het te veel voorschrijven van antibiotica en deels door de neiging van mensen om te stoppen met het nemen van antibiotica wanneer de symptomen verdwijnen. De meeste staph-infecties van het oog reageren zeer goed op de behandeling, dus volg de instructies van uw arts.

Wat is een staph-infectie?

Staph (uitgesproken personeel) is een afkorting voor Staphylococcus aureus, een soort bacteriën die van nature voorkomen in je neus en mond, op je huid en rond je genitale en rectale gebieden. Tussen 20 en 25 procent van de bevolking zijn langetermijnmaatschappijen. Een staph-ooginfectie treedt op wanneer deze bacterie het lichaam binnendringt via een kleine snee of scheur in de huid of zich nestelt in een wimperzakje.

Hoe kwam het in mijn ogen?

De meest voorkomende manier van besmetting is uw oog wrijven met een besmette hand. Je kunt ook een ooginfectie krijgen door oogmake-up, handdoeken of beddengoed te delen met een geïnfecteerde persoon en door fysiek contact.

Symptomen

Veel voorkomende symptomen van een staph-ooginfectie zijn pijn, roodheid, zwelling, een "korrelig" gevoel in uw oog en soms een plakkerige afscheiding - vooral het eerste in de ochtend.

Diagnose

Uw arts kan uitzoeken of u een staph-infectie heeft of niet door de infectie af te nemen en het uitstrijkje te analyseren. Dit wordt het nemen van een cultuur genoemd.

Behandeling

Antibiotica zijn nodig om een ​​staph-infectie te doden. Afhankelijk van de ernst van de infectie, kunt u antibiotica krijgen in de vorm van pillen, zalven, druppels of een combinatie van die vormen. Het is absoluut cruciaal dat u de volledige medicijnkuur neemt, zelfs als de symptomen verdwijnen. Als je te snel stopt, in plaats van de bacteriën te doden, kun je hem helpen muteren in een sterkere stam.


Bekijk de video: Why are some people left-handed? - Daniel M. Abrams (Mei 2022).