Adviezen

Waarom krijg ik hoofdpijn als ik honger heb?

Waarom krijg ik hoofdpijn als ik honger heb?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oorzaak

Lage bloedsuikerspiegel of hypoglykemie wordt veroorzaakt door onvoldoende eten of verkeerd eten en kan hoofdpijn veroorzaken. Dit is de reden waarom mensen hoofdpijn krijgen als ze honger hebben. De pijn komt van de lage bloedsuikerspiegel die de zenuwbanen stimuleert, maar de specifieke mechanica is niet duidelijk. Lage bloedsuikerspiegel kan ook migraine die al bestaat pijnlijker maken.

De bloedsuikerspiegel van het lichaam is afhankelijk van glucosespiegels. Glucose komt van het eten van koolhydraten zoals aardappelen, fruit en brood. Wanneer het in de bloedbaan komt, levert glucose energie aan de cellen. De glucose die niet meteen nodig is, wordt omgezet in een vorm genaamd glycogeen en wordt opgeslagen in de lever en spiercellen. Als een persoon niet eet, begint de bloedsuikerspiegel te dalen en zet het lichaam de glycogeen weer om in glucose. De vrijgegeven glucose verhoogt de bloedsuikerspiegel terug naar een normaal niveau.

Wat te eten

De beste manier om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, is door regelmatig te eten. De soorten voedsel die worden gegeten, zijn ook belangrijk. Wanneer een persoon suikerachtig voedsel op een lege maag eet, stijgt de bloedsuikerspiegel. Maar het verhoogt ook de insulineniveaus in het lichaam. De insuline helpt de glucose de cellen binnen te dringen, waardoor de bloedsuikerspiegel daalt, vaak tot een te laag niveau.

Het eten van een combinatie van complexe koolhydraten (zoals volle granen, bonen en erwten) en eiwitten is de beste manier om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en hoofdpijn te voorkomen. Complexe koolhydraten worden sneller in glucose afgebroken dan eenvoudige koolhydraten. Het eten van vezelrijk voedsel helpt ook de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, net als het opnemen van gezonde vetten (bijvoorbeeld van noten of olijfolie) in het dieet. Deze vetten worden langzamer verteerd dan koolhydraten en eiwitten. Naast het helpen de bloedsuikerspiegel zelfs te houden, kunnen ze hoofdpijn minder pijnlijk maken.

Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium (spinazie, bonen, noten en zaden) en riboflavine (bladgroenten, zuivelproducten, mager vlees, verrijkt brood en granen) kunnen hoofdpijn stoppen of ze milder maken.

Tips

Vaker eten kan ook helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Sommige voedingsdeskundigen raden aan om zes kleine maaltijden per dag te eten in plaats van drie grote. Hapjes bij de hand houden voor als een persoon te lang zonder eten is gegaan, helpt ook. Het ontbijt overslaan leidt vaak tot een lage bloedsuikerspiegel. Het lichaam heeft na acht uur rust brandstof nodig. Het lichaam heeft ook brandstof nodig na het sporten, omdat de bloedsuikerspiegel daalt tijdens het sporten. Het helpt om een ​​koolhydraatrijke snack te eten vóór krachtige training.

Cafeïne heeft meestal geen groot effect op de bloedsuikerspiegel, vooral als het slechts een paar koppen koffie per dag is. Maar het innemen van grote hoeveelheden cafeïne, vooral gedurende een korte periode, kan het bloedsuikergehalte stabiel houden.


Bekijk de video: WAT ER GEBEURT ALS JE HONGER HEBT IN DE NACHT. . (Mei 2022).