Adviezen

Voorbeeld van een persoonlijke dieetanalyse

Voorbeeld van een persoonlijke dieetanalyse


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een persoonlijke dieetanalyse omvat een diëtist of voedingsdeskundige die uw dagelijkse voeding evalueert om de gezondheid ervan te bepalen. Er zijn veel redenen waarom een ​​dieetanalyse noodzakelijk kan zijn. U kunt gezondheidsproblemen of problemen hebben zoals een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit of ADHD, obesitas, diabetes of de ziekte van Crohn. Er zijn veel mensen in de westerse samenleving die baat hebben bij een dieetanalyse, omdat veel van de typische westerse diëten uit voedingsoogpunt uit balans zijn en dit kan een groot aantal ziekten en andere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Software, online hulpmiddelen

Er zijn softwarepakketten die thuis kunnen worden gebruikt. Dit houdt in dat u uw dagelijkse voedselinname op uw computer invoert en de software de dieetanalyse laat uitvoeren. Uw dieet kan vervolgens worden aangepast en opnieuw worden ingevoerd totdat de juiste voedingswaarde is bereikt. Veel diëtisten doen dit voor hun patiënten. De software kost overal $ 2 per maand online tot $ 800 voor de software die diëtisten gebruiken. Er zijn ook gratis tools voor dieetanalyse, zoals de tool van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, ChooseMyPlate.gov.

Persoonlijke dieetanalyse

Er zijn diëtisten en voedingsdeskundigen die één op één counseling doen. Veel voedingsdeskundigen rekenen minder dan $ 100 per uur. Dertig tot 90 minuten per week gedurende enkele weken, vaak tot 10 weken, zou voor de meeste mensen voldoende zijn.

Food Journal

Persoonlijk houdt individuele voedingsadvisering meestal in dat u een dagboek of een voedingsdagboek bijhoudt van wat u elke dag eet. De meeste voedseldagboeken worden enkele dagen tot enkele weken bewaard. Uw dieet wordt vervolgens geëvalueerd op voedingswaarde, balans, calorieën, portiegroottes, vet- en koolhydraatinname, enz. De voedingsdeskundige zal vervolgens uw dagboek beoordelen en voorgestelde wijzigingen in uw dieet aanbrengen.

Voorbeeld van een dagelijkse voedingsdagboek

Ontbijt: 2 eieren 2 el. boter 1 stuk witte toast 3 kopjes koffie

Lunch: 1 hamburger 1 grote friet 1 grote frisdrank

Snack: 1 kop barbecue aardappelchips

Diner: 2 kopjes braadpan met aardappelen, room van kippensoep, cheddarkaas, uien 1 stokje

Dessert 1 kopje chocolade-ijs

Mogelijke problemen

Dit dieet bevat veel cholesterol, calorieën en verzadigd of slecht vet. Dit dieet bevat ook veel bewerkte voedingsmiddelen, waaronder witte bloem die veel voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en aminozuren heeft verwijderd. Als gevolg hiervan is dit dieet ook vezelarm. Hoewel het voldoende eiwit bevat, bevat het eigenlijk te veel. Dit dieet bevat ook voldoende porties granen, maar niet genoeg volle granen zoals gidsen zoals de voedselpiramide van plan zijn. Het lichaam reageert op dezelfde manier op witte bloem als op suiker, dus het moet meer als een suiker dan als een korrel worden beschouwd, hoewel het sommige voedingsstoffen bevat. Suikers en vetten zijn lege calorieën en moeten worden beperkt, volgens ChooseMyPlate.gov. Dit dieet bevat te veel vetten en suikers en heeft meer fruit, groenten en volle granen nodig. Voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en volle granen bevatten veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren en vezels, waaraan dit dieet en veel typische westerse diëten ontbreken.

Aanbevelingen

Een voedingsdeskundige of diëtist suggereert zoiets als het volgende:

Ontbijt: 1 ei 1 eetl. koolzaadolie margarine 1/2 appel gesneden 1 stuk volkoren brood 1 tot 2 kopjes groene thee of sap

Lunch: 1 tonijnsandwich op volkorenbrood met sla en tomaat en 1 el. magere mayonaise of 1 kalkoen- of groentenburger op volkorenbrood met sla en tomaat, ketchup en mosterd, 1 theelepel mayonaise indien gewenst 1/2 kop gebakken chips 1 glas water of sap

Snack: 1 hele sinaasappel of 4 plakjes selderiestokken van 3-4 inch met pindakaas

Diner: 1 kopje kipovenschotel met mozzarella, uien, geschulpte aardappelen, magere melk 1 kopje groene salade met 1 eetlepel olijfolie en azijndressing 1 tot 2 stuks volkorenbrood naar keuze - bijv. Plakjes, broodje of stokbrood 1 glas water of sap

Dessert: 3/4 kop chocolade bevroren yoghurt

Uitleg van aanbevelingen

De aanbevelingen zullen veel voedingsstoffen toevoegen en de hoeveelheid calorieën, slecht vet en cholesterol verlagen. Dit gemodificeerde dieet is veel evenwichtiger en bevat de juiste hoeveelheid van elke voedselgroep. Er zijn veel manieren om uw dieet aan te passen. Persoonlijk advies en interviewen is nuttig om te bepalen welke soorten voedsel u in uw maaltijdplan moet opnemen. Dit dieet werd aangepast door de bestaande keuzes van de cliënt te nemen en deze gezonder te maken. Persoonlijk advies door een voedingsdeskundige is de ideale methode om dat te bereiken en een dieetoplossing te vinden die lang meegaat.


Bekijk de video: Hoe maak je een elevator pitch met voorbeeld (Mei 2022).