Adviezen

Wat veroorzaakt snelle gewichtstoename bij vrouwen?

Wat veroorzaakt snelle gewichtstoename bij vrouwen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens het traditionele geloof zijn redenen voor gewichtstoename gebrek aan lichaamsbeweging en ongezonde eetgewoonten. Deze factoren zijn ongetwijfeld verantwoordelijk voor gewichtstoename, maar er kan meer aan de hand zijn, vooral als het gaat om snelle gewichtstoename bij vrouwen. Het is frustrerend wanneer u zich niet bewust bent van de oorzaak van gewichtstoename en deze niet kunt verhelpen. Veel medische aandoeningen kunnen verantwoordelijk zijn voor onredelijke gewichtstoename bij vrouwen en kunnen leiden tot ziekten zoals diabetes, vruchtbaarheidsproblemen en andere problemen.

Polycysteus ovarium syndroom

Polycysteus ovariumsyndroom kan een van de mogelijke oorzaken zijn van snelle en onverklaarbare gewichtstoename bij vrouwen. Meestal begint het zich op te bouwen rond de puberteit, en de gewichtstoename gaat jarenlang door omdat vrouwen zich niet bewust zijn van hun toestand. Bij dit syndroom scheiden eierstokken of andere bijnieren teveel van een mannelijk hormoon uit. Enkele symptomen van polycysteus ovariumsyndroom zijn dunner wordend haar, overmatig gezichtshaar, acneprobleem en onregelmatige menstruatie. De oorzaak van dit syndroom is onbekend en men denkt dat het genetisch is.

Menopauze

De menopauze veroorzaakt een aantal veranderingen in het lichaam, waaronder een herverdeling van het gewicht in het lichaam. Deze periode in het leven van een vrouw veroorzaakt drastische hormonale veranderingen in het lichaam, wat leidt tot een aantal problemen zoals grotere eetlust, gebrek aan slaap en depressie. Deze hormonale veranderingen zijn permanent en maken het erg moeilijk om lichaamsgewicht te behouden tijdens het begin van de menopauze. Snelle gewichtstoename door de menopauze kan op een bepaald niveau worden geregeld door juiste en regelmatige lichaamsbeweging te eten.

Cushing-syndroom

Cushing-syndroom bij vrouwen wordt veroorzaakt door een tumor in de hypofyse die leidt tot hormonale onbalans. Dit syndroom is te wijten aan de stijging van het niveau van het hormoon cortisol in het lichaam dat ook wordt vrijgegeven wanneer een persoon gestrest is. Het lichaam reageert op deze hormonale storing door energie op te slaan en het gewicht te verhogen. Het is een zeldzame stofwisselingsziekte die in de loop der jaren niet gediagnosticeerd kan worden en bij vrouwen tot een snelle gewichtstoename kan leiden.

Medicijnen en medicijnen

Anticonceptiepillen zijn tegenwoordig een van de belangrijkste redenen voor ongecontroleerde snelle gewichtstoename bij vrouwen. De toename van het gewicht als gevolg van deze pillen is niet overdreven maar is snel. Andere medicijnen en medicijnen die een reden kunnen zijn voor snelle gewichtstoename bij vrouwen zijn onder andere antidepressiva, diabetesmedicijnen, migraine, anti-psychotische en ontstekingsremmende medicijnen. De gewichtstoename door het gebruik van medicijnen kan worden opgevangen door middel van zware trainingsroutines en een gezond dieetplan.


Bekijk de video: Narcolepsie film het verhaal van Ronald op BNN (Mei 2022).