Adviezen

Hoe zich te ontdoen van muggenbeten over mijn benen

Hoe zich te ontdoen van muggenbeten over mijn benen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is de vrouwelijke mug die verantwoordelijk is voor die rode bulten die op je benen zijn verschenen. Ongeveer 24 uur voordat de rode bulten op je benen verschenen, feestten vrouwelijke muggen met je bloed. Terwijl je bloed opzuigt, zet de mug speeksel in je huid af. Het immuunsysteem van uw lichaam reageert op het vreemde eiwit, wat resulteert in jeuk, zwelling en verbranding. Je blijft zitten met kleine, rode bultjes over je benen. Remedies om de beten te bestrijden zijn onder meer het gebruik van producten die u misschien al thuis hebt.

Was je benen met een milde zeep en warm water. Plaats een pak ijs op de muggenbeten. IJs kalmeert en verlicht eventuele zwelling. Maak een washandje nat met koud water als je geen pak ijs hebt of koude frisdrankblikjes of bevroren verpakte voedingsmiddelen gebruikt.

Breng calamine-lotion aan op de muggenbeten op je benen. Calamine lotion verlicht jeuk en brandend gevoel als de beten genezen. Hydrocortison crème is ook een goede keuze.

Maak een dikke pasta van ongeveer 2 el. zuiveringszout en 2 el. water en verspreid dit over de muggenbeten op je benen. De pasta heeft een soortgelijk, maar kortstondig effect als calaminelotion. Gebruik meer zuiveringszout en water, afhankelijk van de grootte van het getroffen gebied.

Neem een ​​oraal antihistaminicum dat difenhydramine bevat. Een orale antihistaminicum vermindert hardere bijwerkingen van muggenbeten waaronder pijn, koorts, jeuk en roodheid.

Breng aloë vera-gel aan op de muggenbeten. Aloë vera is volledig natuurlijk, kalmeert het gebied en vermindert jeuk en zwelling.

Wacht het af. Je muggenbulten verdwijnen binnen een week. De hobbels verdwijnen eerst en twee tot drie dagen later stopt de jeuk.

Tip

  • Raadpleeg uw arts als de muggenbeten een allergische reactie veroorzaken of als u hoofdpijn, koorts, lichaamspijnen, braken en misselijkheid ervaart.

    Vermijd krassen op muggenbeten. Als de huid scheurt, kan dit een infectie veroorzaken.

    Blijf uit de buurt van vochtige gebieden in de buurt van water, want dit is waar de zintuigen van muggen sterker en alerter zijn dan normaal.

    Draag een muggenspray op je huid om te voorkomen dat je wordt gebeten. Lees het verpakkingsetiket omdat sommige niet alle insectenwerende middelen muggen bestrijden.

    Spuit geen parfum op je huid omdat de geur muggen kan aantrekken.


Bekijk de video: Waarom jij wakker wordt vol muggenbulten en je partner niet. (Mei 2022).