Adviezen

Over fibroid bloeden

Over fibroid bloeden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vleesbomen zijn veel voorkomende, niet-kankerachtige tumoren die zich in de baarmoeder van een vrouw vormen. Vleesbomen ontwikkelen zich op de baarmoederwand of hechten zich eraan. Ze kunnen vrij klein zijn of tot meerdere kilo's groeien. Ze kunnen alleen of in clusters groeien en kunnen leiden tot bekkenpijn, frequent urineren en bloeden.

Soorten

Vleesbomen die zich in de baarmoederwand bevinden, staan ​​bekend als intramurale vleesbomen. Degenen die buiten de baarmoeder groeien, worden subserosaal genoemd, terwijl degenen die zich in de baarmoeder zelf ontwikkelen, submucosa zijn. Dit zijn het type dat zware bloedingen kan veroorzaken en ze hoeven niet zo groot te zijn om een ​​serieus probleem te zijn. Ze kunnen een vrouw tijdens de menstruatie en tussendoor zwaar laten bloeden.

Gevolgen

Uterusbloeding is het symptoom dat ervoor zorgt dat de meeste vrouwen behandeling voor vleesbomen zoeken. De vleesbomen kunnen ervoor zorgen dat de baarmoederholte groter wordt, wat een groter gebied vormt dat vervolgens kan worden onderworpen aan menstruatiebloedingen. Druk van vleesbomen kan ook leiden tot bloedingen. Abnormale bloeding uit de baarmoeder kan worden veroorzaakt door andere aandoeningen --- alleen vleesbomen mogen niet de oorzaak zijn totdat een grondig onderzoek is gedaan. De gevaren voor een vrouw door fibroid bloeden omvatten fysieke en emotionele nood evenals duizeligheid en flauwvallen veroorzaakt door het verlies van bloed. Bloedarmoede kan een andere bijwerking van deze bloeding zijn.

Theorieën / Speculatie

De exacte redenen waarom vleesbomen soms zware bloedingen veroorzaken, is onbekend, maar een theorie stelt dat wanneer de baarmoederslijmvlies wordt uitgescheiden tijdens de periode van een vrouw, de baarmoeder onderhevig is aan bloeden. Deze bloeding kan worden gestopt door normale bloedstolling of door de baarmoeder, omdat het een spier is die de bloedende bloedvaten samentrekt en knijpt. Dit knijpen resulteert in de krampen die vrouwen gedurende een periode ervaren. De gedachte is dat vleesbomen deze spiercontractie niet goed laten functioneren, waardoor bloedende bloedvaten langer open blijven dan normaal. Van vleesbomen wordt ook aangenomen dat ze eiwitten produceren waardoor bloedvaten in de buurt groeien en uitzetten, wat betekent dat er nog meer bloed verloren kan gaan tijdens de menstruatie.

Preventie / Solution

Uw arts zal uw medische geschiedenis willen weten voordat hij een lichamelijk onderzoek uitvoert om te bepalen wat hij moet doen als u een fibroid-bloeding heeft. Ultrasone testen op het bekken kunnen vleesbomen lokaliseren en de arts in staat stellen te bepalen hoe groot ze zijn. Een weefselmonster uit de baarmoeder zelf, een endometriumbiopsie genoemd, kan nuttig zijn bij het identificeren van vleesbomen. Een hysteroscopie gebruikt een kleine camera op een buis om een ​​zicht op de baarmoeder te krijgen en een hysterosalpingografie is een test waarbij een kleurstof in de baarmoeder wordt geïnjecteerd, waardoor röntgenfoto's van de regio kunnen laten zien wat aanwezig is. Een laparoscopie is een chirurgische methode die vleesbomen kan verwijderen met behulp van een optische vezelcamera om de bewegingen van de chirurg te begeleiden.

Deskundig inzicht

Een vrouw moet een arts raadplegen als ze tussen periodes of ongebruikelijk zware menstruatiebloeding ervaart, het type dat in een uur tijd maar liefst drie pads doorweekt. Vleesbomen komen voor bij een kwart van alle vrouwen en zijn de meest voorkomende oorzaak van hysterectomieën. Statistieken tonen aan dat 20% van de vrouwen ouder dan 35 jaar baarmoederfibromen hebben.


Bekijk de video: The Best Food for Fibroids (Mei 2022).