Adviezen

Hoe lang gaat Tinnitus mee?

Hoe lang gaat Tinnitus mee?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tinnitus verwijst naar de toestand van het horen van een "piep" in het oor, terwijl in feite niets het geluid veroorzaakt. Tinnitus kan ook de vorm aannemen van een sissend, suizend, pulserend, brullend, tjilpend, fluitend of slikgeluid. Hoe lang tinnitus duurt, hangt af van de oorzaak en de ernst van de aandoening die resulteert in de tinnitus.

Oorzaken

Tinnitus wordt meestal veroorzaakt door tijdelijke blootstelling aan een hard geluid (voor tijdelijke tinnitus) of een chronische onderliggende aandoening (die uiteindelijk kan leiden tot gehoorverlies). Tinnitus kan ook worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen (waaronder bloedarmoede, bloeddrukmedicatie of aspirine). Tinnitus kan echter ook worden veroorzaakt door iets onbekends. In het hoofd worden geraakt, stress ervaren of oorsmeer hebben aangetast, kan ook tijdelijke tinnitus veroorzaken. Chronische tinnitus wordt meestal veroorzaakt door een onderliggende chronische aandoening, maar het kan ook worden veroorzaakt door onbekende factoren.

Hoe lang blijft dat zo

Hoe lang tinnitus duurt, hangt af van het individu en de oorzaken. Sommige mensen kunnen tijdelijke tinnitus ervaren. Dit bestaat uit het horen van beltonen of andere geluiden direct na blootstelling aan een hard geluid. Deze tijdelijke tinnitus komt vaak voor - een derde van alle volwassenen meldt het te ervaren - en het verdwijnt meestal relatief snel (ergens van een paar minuten tot een paar uur).

Tussen 5 en 15 procent van de volwassenen meldt echter dat ze voortdurende, langdurige of chronische tinnitus hebben. Deze tinnitus, die elke dag tot 24 uur kan duren, vereist meestal medische hulp en het geluid blijft aanhouden totdat u de onderliggende oorzaak identificeert en / of een behandeling krijgt die helpt om het geluid te maskeren.

Chronische Tinnitus

Volgens de American Tinnitus Association ervaren ongeveer 2 miljoen patiënten chronische tinnitus ernstig genoeg om te voorkomen dat ze normaal functioneren op dagbasis. Deze tinnitus kan elke dag de hele dag duren, of kan grote delen van de dag duren en 's nachts erger worden. Het kan het moeilijk maken om te slapen, zich te concentreren, te lezen of relaties aan te gaan.

Behandeling

Intermitterende of tijdelijke tinnitus, die kort nadat het begint te vervagen, behoeft over het algemeen geen behandeling. Chronische tinnitus zal echter meestal blijven bestaan ​​totdat het wordt behandeld. De meest effectieve behandeling is om de onderliggende oorzaak van de tinnitus te elimineren, als deze kan worden geïdentificeerd. Als de onderliggende oorzaak niet kan worden vermeden, kan het maskeren van de tinnitus de meest effectieve manier zijn om met het constante geluid om te gaan.

Tinnitus maskeren

Speciale apparaten die lijken op gehoorapparaten worden gebruikt bij de behandeling van chronische of continue tinnitus. Deze apparaten produceren zachte geluiden die de tinnitus bedekken. Veel patiënten die de meeste of de hele tijd aanhoudende tinnitus ervaren, vinden het geluid van het masker te verkiezen boven het geluid van de tinnitus.


Bekijk de video: Beter Horen. Nieuwe tinnitus therapie in Nederland (Mei 2022).