Adviezen

Regels voor vervaldatum FDA-medicijn

Regels voor vervaldatum FDA-medicijn


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Food and Drug Administration (FDA) regelt de vervaldata van alle medicijnen. De Federal Food, Drug and Cosmetic Act geeft de FDA de bevoegdheid om medicijnen te reguleren. De wetten die vervaldata en andere aspecten van geneesmiddelen reguleren, beschermen consumenten tegen ineffectieve geneesmiddelen.

Vervaldatum regels

De vervaldatums van geneesmiddelen zijn bedoeld om de datum aan te geven waarop de potentie van het geneesmiddel begint te verminderen. Het medicijn wordt meestal niet schadelijk na de vervaldatum vermeld op de doos of fles, maar snelle afbraak van bepaalde medicijnen, zoals insuline of vloeibare antibiotica, is mogelijk. Elk medicijn dat een organische verbinding bevat, is ook vatbaar voor verval. De meeste medicijnen in pilvorm blijven echter effectief na de vervaldatum. Het doel van deze vervaldatum is om consumenten te informeren over de potentie en effectiviteit van het medicijn op het moment van aankoop.

Bepaling vervaldatum

De FDA schrijft voor dat alle farmaceutische bedrijven het vervalproces van hun medicijnen testen. Deze bedrijven gebruiken een gesloten containersysteem om te onderzoeken hoe het medicijn veroudert. Wetenschappers observeren de snelheid waarmee het medicijn chemisch krachtig blijft. De gesloten containeromgeving moet de containers nabootsen waarin de medicijnen worden gekocht en verkocht. De tests bootsen ook de ideale opslagruimtes na waarin de drug moet worden geplaatst, meestal een koele, droge ruimte.

FDA-vrijstellingen

De FDA verleent enkele vrijstellingen voor bepaalde geneesmiddelen. Elk medicijn dat de vorige voorraad geteste chemicaliën van een bedrijf gebruikt, kan het testproces versnellen. Dit bespaart het bedrijf tijd en geld. Op een gegeven moment gaf de FDA een vrijstelling voor farmaceutische bedrijven die de hoeveelheid ijzer in hun medicijnen moesten verminderen. Het ijzer in de medicijnen moest worden verminderd, maar om de lasten van de fabrikant te minimaliseren, stond de FDA farmaceutische bedrijven toe om de houdbaarheidstests over te slaan.

FDA-tips

Zelfs als het relatief veilig is om sommige medicijnen in te nemen na het verstrijken, informeren de FDA en artsen consumenten over de gevaren van het innemen van sommige verlopen medicijnen. Sommige verlopen geneesmiddelen kunnen na een bepaalde tijd verkleuren of poederachtig worden en moeten worden weggegooid. Verlopen medicijnen die een geur afgeven, moeten worden weggegooid.