Adviezen

Voedingsmiddelen om te helpen tijdens een jichtaanval

Voedingsmiddelen om te helpen tijdens een jichtaanval


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een soort artritis die optreedt wanneer urinezuur zich ophoopt in het bloed en de gewrichten, jicht is een zeer pijnlijke aandoening met symptomen zoals stijfheid, pijn, ontsteking en roodheid in de gewrichten. Jicht valt vaak de voeten, tenen, vingers, ellebogen, polsen en enkels aan. Niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen (NSAID's) worden meestal voorgeschreven om jicht te behandelen, maar hebben vaak enkele vervelende bijwerkingen. Als u jicht heeft, kunt u mogelijk de aandoening onder controle houden en de symptomen verlichten met behulp van bepaalde soorten voedsel.

Kruiden

Knoflook is een natuurlijke ontstekingsremmer, waardoor het effectief is tegen jicht. Probeer een paar verse teentjes knoflook te eten wanneer een aanval van jicht begint, of eet een teentje rauwe verse knoflook per dag om jichtaanvallen te voorkomen. Rode klaver is goed voor het verwijderen van gifstoffen uit het bloed en het verdunnen van het bloed, dus het kan helpen bij jichtsymptomen door de urinezuurspiegels te verlagen. Voeg wat verse peterselie toe aan uw maaltijden om zwelling van jicht te beheersen. Cayennepeper bestrijdt ook jichtpijn en zwelling wanneer het in azijn wordt gekookt en lokaal wordt aangebracht.

Bessen

Bessen zijn een van de meest effectieve remedies tegen jicht. Bosbessen, zwarte kersen, aardbeien, druiven en rode kersen bevatten verbindingen die urinezuur uit de gewrichten verwijderen en pijn verlichten en zwelling en ontsteking verminderen. Als ze worden gegeten bij het begin van een jichtaanval, moeten de bessen de symptomen binnen 48 uur helpen opruimen.

Selderij Zaden

Selderij zaden kunnen helpen bij een aanval van jicht vanwege hun ontstekingsremmende en diuretische eigenschappen. Om een ​​selderijzaad te bereiden, kook je eenvoudig een handvol selderijzaad in water totdat ze zacht worden. Zeef vervolgens de vloeistof en drink. De verbindingen uit de zaden helpen het lichaam om urinezuur te verwijderen, wat verlichting biedt bij een aanval van jicht.